........... Dap Akan Pertahankan Islam ! Takbiiiirrrrr ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Dap Akan Pertahankan Islam ! Takbiiiirrrrr !

Sunday, November 4, 201211comments

Berita ini saya kena simpan buat rujukan ! Dari Harakah 3Nov -



SEREMBAN: DAP menyatakan ikrar untuk mempertahankan Islam sekiranya terdapat pihak yang cuba menghina agama itu.

Ketua DAPSY, Anthony Loke berkata isu berkaitan agama akan dipertahankan oleh semua parti dalam Pakatan Rakyat.

Berucap di hadapan lebih 5,000 hadirin, Anthony yang juga Ketua DAPSY Negeri Sembilan, menegaskan Pakatan Rakyat menolak sebarang politik perkauman.

"BN sering menggunakan politik perkauman dalam menarik perhatian rakyat. Mereka sering mengeluarkan kenyataan jika Pakatan Rakyat memerintah negara, Melayu akan hilang kuasa.  Sedangkan yang akan hilang kuasa adalah BN.

"Sesiapa sahaja yang menghina Islam, DAP akan membela agama Islam. Sesiapa sahaja yang cuba menghina Islam, DAP akan pertahankan Islam," kata beliau disambut sorakan semangat daripada para hadirin.

Beliau turut menyatakan sokongan terhadap Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, berhubung kenyataan Menteri Besar itu yang sengaja dimanipulasikan Wanita MCA sebelum ini.

Dalam pada itu, Anthony yang merupakan ahli parlimen Rasah turut menyifatkan Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek sebagai seorang yang paling 'celaka'.

You agree Mr Karpal ?
ABSOLUTELY !

Islamic Way ?
OVER MY DEAD BODY !

But you will defend Islam ?
DEFINITELY !

Hudud ?
OVER MY DEAD BODY !

OK !
WOKAY !

Share this article :

+ comments + 11 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 4, 2012 at 10:19 AM

Keh keh keh keh...

peluru hidup sudah mari,
kalau ade lagi laungan "over my dead body", Anthony Loke nak pergi seligi,
Pork Nick pun senyum sampai ke dahi,
tengok la sampai bila panas ditengah hari,
jangan ada yang gigit jari nanti ....

Keh keh keh keh keh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 4, 2012 at 10:20 AM

Takebeer... banyak sangat minum beer si DAPigSY ni...

....................
Reply To This Comment ...................
November 4, 2012 at 10:31 AM

Boleh kalau nak tulis panjang2, tapi biarlah dulu .... cuma satu je yang puak Dap@PR kena confirm kan dulu - Ini pandangan BERSAMA / KONSENSUS atau pandangan PERIBADI ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 4, 2012 at 10:59 AM

Itu jelas merupakan kenyataan peribadi. Jika kenyataan bersama, semua pemimpin pr mesti ada bersama. Semua pemimpin pr mesti bercakap dengan nada yang sama pada hari, waktu dan tempat yang sama.

Satu lagi, setiap pemimpin pr mesti kena pandai berlakon di hadapan pengikutnya. Setiap perbalahan atau konflik antara pemimpin pr tidak seharusnya dipertontonkan kepada umum. Sedangkan kita semua tau semua bukan islam pasti akan menentang hudud tak kiralah sama ada dap atau mca.

Walaupun dap dan mca nampak macam tak ngam je, tapi hakikatnya mereka bersatu hati jika menyentuh soal survival kaum mereka sendiri. Berbanding dengan umno dan pas yang masih belum jumpa titik pertemuan sehingga kini walaupun sebangsa dan seagama.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 4, 2012 at 11:04 AM

keh keh keh... aduh, kene lagi.!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
November 4, 2012 at 12:38 PM

lihat pulak pada keadaan, jika ianya tidak menjadi isu, totok pas tak merungut dan geng BN tak serang, maka ini adalah pandangan parti dan DAP akan dijulang sebagai pembela islam... takbirrrrr.
Tapiii kalau benda ini jadi isu, dikecam oleh totok pas serta menjadi peluru kpd geng BN, maka pendapat ini akan dicanang oleh pas sebagai pandangan peribadi Antony loke. Begitulah tahap pegangan agama puak-2 pemimpin PAS, tiada yang menjadi pelik. tiada yang menyebabkan mereka risau. nanti di akhirat, pandailah mereka auta malaikat (agaknya).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 4, 2012 at 2:01 PM

Setelah ustaz fathul bari memberi penerangan kepada presiden mca, csl. Barulah csl faham hudud yang sebenar dan bukannya hudud versi pas. Hukum hudud islam yang sebenar meliputi semua orang termasuk yang bukan islam. Sedangkan hudud versi pas hanya untuk orang islam semata-mata. Ini boleh mengelirukan orang bukan islam untuk memahami hudud yang telah disalah tafsir selama ini. Sekurang-kurangnya mca telah diberi penjelasan tentang hudud sebenar. Tapi bagaimana pulak dengan karpal singh? Adakah pemimpin pas sudah memberi penjelasan tentang hudud kepada beliau?

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
November 4, 2012 at 3:02 PM

maka JELAS kpd kita....PAS menjadi penyebab UTAMA org bukan Islam memandang serong pada Hudud

Hudud yg diperjuangkan PAS telah lama & pada PRU-1986 PAS mengeluarkan menifesto (Hudud utk Islam & bukan Islam)...cuma disebabkan Hudud itu tidak mengikut Islam yg sebenar & hanya pilih mana yg PAS nak makanya ketidakadilan telah dilihat oleh org bukan Islam & akhirnya pandangan negatif itu telah tertanam sejak berpuluh tahun lalu.

tetapi baru2 ini atas usaha UFB memperjelaskan Hudud Islam yg sebenar, akhirnya bukan Islam MCA bersedia utk menggunakan Hudud jika & hanya jika Hudud diterima oleh semua pihak (sebut Karpal).

di sini, satu persoalan timbul.....apa yg ditarbiahkan PAS pada biaDAPigs & PKR sehingga PKR tolak mentah2 Hudud & biaDAPigs dgn ayat "OVER MY DEAD BODY?"

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
November 4, 2012 at 3:12 PM

People should not be compelled to adopt a particular religion and this should also apply to Malays, says Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar.

"When you ask me, there is no compulsion in religion... how can anyone say sorry, this (religious freedom) only applies to non-Malays, it has to apply equally." she said.

Sumber: http://1christians.blogspot.com/2012/11/nurul-there-should-be-no-compulsion-in.html

Betullah tiada paksaan dlm beragama...cuma kita patut tanya adakah beliau MENYOKONG & RELA jika bapa, ibu, anak, & saudaranya MURTAD....itu jawapan yg kita nak tahu...tak gitu?

....................
Reply To This Comment ...................
November 4, 2012 at 3:50 PM

Kalau dibaca ayat itu, ia merujuk kepada ' tidak boleh memaksa sesiapa menganuti apapun agama ' ( mungkin saya silap), Nurul mungkin akan kata ia tidak merujuk kepada murtad.

....................
Reply To This Comment ...................
November 5, 2012 at 4:48 PM

Senang jer pencacai PAS diBODOHkan..

Seorang kafirDAPig akan kuarkan isu panas dn attack Islam,nanti PAS anjur ceramah jemput pencacai DAP bg ceramah selit sebaris dua ayat al-quran puak pencacai akan bertakbir konon DAPig dh mendapat hidayah.Kuar muka depan HARAMKAH.

Sampai ke pucuk pimpinan,semua itu diakatakan PANDANGAN PERIBADI.Buat mesyuarat tertinggi,kuar gambar nuar,lim guan eng dn haji hadi peluk cium dn kuar statement "AGENDA NEGARA ISLAM TIADA DALAM MENIFESTO PR.KITA BERPEGANG PADA BUKU JINGGA".

Basah kuyup pencacai PAS kena kencing dgn pemimpin diaorg.

Post a Comment