........... PR Baru Sepenggal Perintah, HABIS Semua Nak Di Jual ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

PR Baru Sepenggal Perintah, HABIS Semua Nak Di Jual ?

Sunday, October 28, 20124comments

Baru-baru ini Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar mencabar Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tampil memberi penjelasan penuh berhubung dakwaan Lembaga Pengarah Perbadanan PKNS meluluskan penjualan lima aset milik anak syarikat kerajaan negeri itu berjumlah RM321 juta.PKNS Shah Alam RM85juta

PKNS Petaling Jaya - RM90juta
Lima aset tersebut ialah Menara PKNS Petaling Jaya dengan harga RM90 juta; Shah Alam Mall (RM97 juta); Kompleks PKNS Shah Alam (RM85 juta); Kompleks PKNS Bangi (RM42 juta) dan Wisma Yakin (RM7 juta).

Menurut Noh, difahamkan proses penjualan belum dimuktamadkan kerana surat perjanjian penjualan itu masih belum ditandatangani tetapi berada pada peringkat akhir kerana secara asasnya Lembaga Pengarah PKNS telah bersetuju untuk menjualnya. UTUSAN

Perkara itu didedahkan oleh satu sumber dalaman PKNS kepada Utusan Malaysia yang memaklumkan PKNS telah membuka sebuah anak syarikat bagi mengambil alih lima aset komersialnya di peringkat permulaan.

Sumber itu berkata, berdasarkan perancangan PKNS, anak syarikatnya yang dikenali sebagai Private Real Estate Company (PREC) akan mengambil alih kesemua aset komersialnya dengan alasan untuk memastikan mendapat keuntungan lebih tinggi.

"Sejak September lalu, PKNS telah menyerahkan pengurusan Kompleks PKNS Shah Alam kepada PREC dan di dalam perancangan mereka, kesemua aset komersialnya akan diberikan kepada anak syarikatnya itu.


Shah Alam Mall - RM97juta
"Selepas kesemua aset itu beralih tangan, dibimbangi PKNS akan menjual pemilikannya di dalam syarikat tersebut pula dan sekiranya ini berlaku, perbadanan tidak akan lagi mempunyai kuasa terhadap asetnya, sekali gus menggagalkan matlamat asal penubuhannya," UTUSAN


PKNS Bangi - RM42juta

Datuk Seri Noh Omar - UTUSAN

Kita dimaklumkan Lembaga Pengarah PKNS bercadang untuk menjualnya. Jadi kalau betul PKNS nak menjualnya, maka Abdul Khalid sebagai Pengerusi PKNS dan juga Menteri Besar, kena ambil tindakan untuk menghalang penjualan harta-harta ini sebab dia telah mendakwa Selangor mempunyai wang simpanan banyak sampai RM2 bilion dan Datuk Seri Anwar Ibrahim (Ketua Pembangkang) pun kata dia Menteri Besar yang cemerlang.


MB Khalid - TOLONG JAWAP DENGAN SEGERA, Benarkah segala dakwaan diatas ? 

Baru perintah satu penggal, HABIS SEMUA NAK DIJUAL ? Kalau betul, LU MEMANG SIAL ! PR juga SIAL !YANG SEBENARNYA - SIAPA YANG PERJUANGKAN SURVIVAL BANGSA MELAYU NI ?


Ada ke lagi pemimpin Melayu yang benar2 100% BERJIWA MELAYU ?  

TOLONG TAMPIL KEDEPAN !

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 28, 2012 at 11:37 PM

SAWAN BABI KE APA KHALID GAGAP. INI KE NASIHAT YANG KAU DPT DRP ANWAR IBRAHIM. KALAU INI LA NASIHAT ANWAR IBRAHIM MMG TAK HERAN LA SEBAB DIA DAPAT IDEA JUAL SEMUA NI SEBAB TAKUT BN BERKUASA NANTI.... SEBAB MMG DAH TAU, PRU13 DIA KENA CARIK KEJE LAIN DAH !!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 29, 2012 at 10:16 PM

memang sedih dengan berita-berita camni. Mengapalah sampai hati Melayu buat melayu macamni. Penat-penat BN membina Selangor dahulu, senang-senang penyangak-penyangak PR nak merompaknya. Saya berdoa agar Selangor kembali ke tangan Melayu pada pilihanraya akan datang. Bukan melayu cam Khalid Ibrahim okay!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 29, 2012 at 10:21 PM

Nak sambung sikit.. saya pernah menyuarakan kepada penyokong totok PR, yang kerajaan Selangor dah jual asrama yang dhuni oleh budak2 Melayu di Kampung Pandan, KL, dia kata, "aku tak kisah". Susah Din, jawapan yang membuatkan kita ternganga memikirkan bagaimana mentaliti mereka bekerja. Diaorang dah siap2 set pemikiran akan sokong apa2 yang PR buat. Asalkan UMNO hancur. Kesian dengan nasib Melayu yang tak reti berfikir.

....................
Reply To This Comment ...................
October 29, 2012 at 11:24 PM

sepatutnya Pas dan Umno berebut2 nak berbakti kepada bangsa dan agama, siapa yang lebih banyak...... macam Mca dan Dap TAPI sebaliknya .. masing2 berebut2 nak ambil hati orang cina !

Post a Comment