........... Pelaksanaan Hudud - Harus Tonton Jawapan Terbaik Dari YB Khazan | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pelaksanaan Hudud - Harus Tonton Jawapan Terbaik Dari YB Khazan

Wednesday, October 3, 20121comments


Saya ingin siarkan semula video berkaitan Pelaksanaan Hudud yang dirakam semasa Perbahasan DUN Terengganu pada bulan Disember 2011.

Paling menarik Part 2 dimana kita boleh saksikan gelagat Adun Pas dari Manir iaitu Datuk Harun ( Ketua Dewan Ulama Pas ) dan dari Bukit Payong ( Ketua Pemuda Pas Terengganu ) yang memperlihatkan sikap terpuji pemimpin yang kononnya mengikut cara Islam.

Tapi kalau ada masa, tontonlah Part 1 dibawah juga.

Part 2Menarik sekali cara penerangan yang diberikan oleh Datuk Khazan ( Exco Agama Terengganu ) bila disoal oleh Haji Hadi bilakah Terengganu akan melaksanakan Hudud.

Khazan berkata sehingga ini kerajaan tidak mampu untuk menjanjikan bila tarikh tepat enakmen itu dapat dilaksanakan.

Bagaimanapun katanya kerajaan pasti melaksanakan enakmen itu apabila semua prasarana, kemudahan-kemudahan, persiapan, teknikal sudah sempurna, dan apabila para ulama berpendapat bahawa pelaksanaannya sesuai dan mampu mencapai Syariah daripada perlaksanaannya.


Ada dilapurkan oleh Mkini.

Part 1
LAGI MENARIK bila 5 bulan kemudian, Haji Hadi memberikan alasan yang hampir sama berkaitan Hudud - Ada perkara lain yang LEBIH UTAMA didahulukan. Hadi berikan alasan masalah ekonomi / pengangguran yang harus diberikan keutamaan sebelum Hudud boleh dilaksanakan. KLiK

Share this article :

+ comments + 1 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 3, 2012 at 7:37 PM

Tips utk pas menang pru:pas mesti bjanji,diorg nk laksanakan hukum hudud keatas yb2 pas dl,kes mat sabu contohnya... Kmudian dsai...barulah boleh jd kepimpinan melalui contoh. buat ceramah besar2 antara mat sabu direjam dgn batu atau pelapor kes bakal disebat sblm ayam bkokok lps pas bjaya tawan putrajaya... Kompom,bn ada mslh pru nnt..hehe,anwar jaga2...hadi nk lontar batu....

Post a Comment