........... Pas - Niat Umno Tidak Ikhlas, Niat Dap Lebih Ikhlas | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pas - Niat Umno Tidak Ikhlas, Niat Dap Lebih Ikhlas

Friday, October 12, 20126comments

Pas MENOLAK ajakan untuk bekerjasama dengan Umno demi perpaduan Ummah kerana bagi mereka - UMNO PUNYA NIAT YANG TIDAK IKHLAS.

“Kami tidak akan kerjasama dengan Umno. Mereka (Umno) hanya guna isu perpaduan dalam negara tetapi realitinya, perpaduan yang dibangkitkan itu hanya menjurus kepada kepentingan politik semata-mata,” kata Tuan Ibrahim. SINAR

“Bagi saya, ajakan yang dibuat ini sebagai satu perangkap semata-mata kerana Umno mula tergugat dengan sokongan rakyat yang diberi kepada Pas ketika ini,”

Mustafa Ali juga sependapat -

“Pendirian kami tetap sama, kerjasama antara Pas dan Umno tidak akan wujud. Mereka (Umno) ajak bersatu tetapi saya yakin yang mereka cakap dalam konteks politik saja," 

Tapi waktu sama Pas menerima dengan hati terbuka untuk bekerjasama dengan Dap bagi menumbangkan Umno ? ? Maksudnya, NIAT Dap lebih ikhlas berbanding Umno ! ?

Apapun setiap orang punya hak untuk membuat tafsiran sendiri. Saya juga boleh buat tafsiran mengenai NIAT Pas dengan mengambilkira kerjasama mereka dengan Dap.

NIAT Pas adalah untuk menumbangkan Umno dan mengambilalih tempat Umno sebagai wakil yang mewakili orang Melayu dalam kerajaan. Atas dasar itu, MUSTAHIL Pas akan kerjasama dengan musuh yang mereka mahu tumbangkan. 

Jalan terbaik adalah dengan mencari rakan kerjasama yang punya TUJUAN yang sama untuk menumbangkan kerajaan walau apapun NIAT mereka dan siapa lagi kalau bukan Dap dan Pkr ! 

NIAT Pas lebih mudah dibaca - KUASA ! 

Pas mahu menjadi parti Melayu yang dominan. Jika PR menang, mungkin waktu itu Pas tidak punya masalah untuk bekerjasama dengan Umno kerana mereka akan lebih dominan dan berkuasa.


"Dari dahulu kita hendakkan kuasa, dan sekarang kita hendak kuasa yang lebih meluas untuk menggantikan Umno, bagi menegakkan Islam, Umno telah gagal dalam peranannya," - Mahfuz.

"Bagi pendapat saya, kuasa yang ada akan memberi kita jalan untuk memerintah," - Tuan Ibrahim


Itu niat sebenar Pas - KUASA ! KUASA ! KUASA !

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2012 at 6:27 PM

bagi penganut agama pas dap lebih memahami islam dari umno ... kita buleh lihat perkaraini dengan jelas ... dalam setiap siri ceramah yang diadakan oleh pas kita akan lihat bagaimana ustaz dan ustazah dari dap mengajar tentang islam kepada umat pas di mana ustaz atau ustazah ini membaca ayat-ayat suci alquran dan dapat menghuraikannya dengan baik dan penerangan yang jelas dan mudah difahami oleh penganut agama pas. sebab itu mereka lebih yakin dengan dap. satu lagi kita buleh lihat di mana kerajaan dap telah menukar status tanah wakaf kepada tanah untuk kegunaan pelbagai agama dan ini telah ditiru oleh pas dengan menukar status sebuah masjid di kedah menjadi status tanah komersil ... ini menunjukan bahawa dap mereka buleh merujuk kepada pelbagai masalah berkaitan agama islam ... fikir-fikirkanlah ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2012 at 9:18 PM

ikhlas taik kucenggggg

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2012 at 9:37 PM

KAH KAH KAH..

PEMIMPIN2 PAS ANGGAP DAP IKHLAS SANGAT NAK KAWAN DENGAN DORANG? SOOOOOOOO STUPID..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 12, 2012 at 10:17 PM

senang cakap...babi pun tak segila pemimpin PAS....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 13, 2012 at 10:22 AM

BUKANKAN DAP BERKERJASAMA DENGAN PAS PUN ADALAH KERANA POLITIK...DAP HANYA MEMPERGUNAKAN PAS UNTUK TARIK UNDI MELAYU DAN MEMPERGUNAKAN MEREKA UNTUK PASANG BENDERA,GANTUNG POSTER,BERDEMO DAN BERKEMPEN UNTUK MEREKA.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 13, 2012 at 4:02 PM

Din,

Macam mana PAS nak menjadi parti pemerintah dominan sedangkan mereka hanya letak 66 calon utk bertanding kerusi parlimen dan menang hanya 23 kerusi pada PRU12.

Jika mengikut trend tersebut kita boleh andaikan bahawa PRU13 nanti PAS akan teruskan bilangan pencalonan seperti di atas, lebih kurang pun naik 2 -3 kerusi (kalau diberi rakan2 yg lain dalam PR, silap2 kurang dari PRU12) dan kebanyakkan kerusi2 tersebut PAS akan 'one-on-one' dengan UMNO.

Dan dengan menurut trend sekarang pun setelah PAS lagi sekali (kali keberapa pun aku dah tak ingat) menukar arah tuju mereka yakni untuk menuju ke Putrajaya sahaja (lain2 belakang kira termasuk hal2 melibatkan syariah) besar kemungkinan penyokong2 PAS (terutama yg lebih bijak) dan mereka2 yg di atas pagar akan berfikir seribu kali untuk memangkah PAS berbanding UMNO dan dengan itu jumlah kerusi yg bakal dimenangi PAS akan merudum kebawah 20 kerusi sahaja.

Post a Comment