........... Nilaikan Mentaliti Pencacai Pas Sekor ni ..... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Nilaikan Mentaliti Pencacai Pas Sekor ni .....

Tuesday, October 16, 201214comments

Cuba perhatikan print screen sebuah blog pro Pas ( ada dalam bloglist disebelah ), artikel terbaru beliau.  Saya tak reti nak komen bagaimana lagi dah tahap mentaliti saudara seagama kita ni ...... Bersama kita BANGKRAP KAN ......... perniagaan sesama agama dan bangsa kita ?

Adakah begini yang diajar oleh pemimpin2 Pas ?


Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 3:28 PM

Old Town White Coffee disokong oleh segelintir orang melayu meskipun halal haramnya masih boleh dipertikai.

Saya pelik, kenapa restoran milik bukan islam menjadi pilihan orang-orang melayu. Pada masa yang sama, restoran melayu diboikot hanya kerana berbeza aliran politik. Saya sendiri adalah orang umno, tapi saya tak segan silu nak minum kopi kat restoran milik orang pas. Kenapa kita nak hancurkan perniagaan orang islam kerana politik?

Apa masalah ngan hotel sekincan tu sampai nak diboikot pulak. Andaikata hotel tu mahal sangat, janganlah melanggan lagi kat situ. Kan senang. Banyak lagi hotel melayu yang lain. Biarpun begitu, tak usahlah kita sampai nak memboikot pulak.

Hehehehe, kalau teringin sangat nak melanggan china doll carilah hotel bajet.

....................
Reply To This Comment ...................
October 16, 2012 at 3:35 PM

Ya, kalau tak suka, jangan langgan. Tak perlu ajak orang lain boikot. Apakah ada Sunnah Rasulullah yang berbuat demikian sesama orang Islam ? Atau ayat Quran yang menghalalkannya ?

Semuanya kerana POLITIK !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 3:37 PM

Kita dok boikot oldtown tapi utusan hari ni advertise satu page penuh punya.....adoiayai....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 3:38 PM

itu la PAS PARTI YANG MENGAJAR PENGIKUT NYA MENJADI SESAT!!!! BODOH BEBAL!!

....................
Reply To This Comment ...................
October 16, 2012 at 3:50 PM

Apa hukumnya kita hasut orangramai untuk 'tabur pasir' ke dalam periuk nasi orang Islam. Kalau tanya aku, aku jawab hukumnya berdosa dan bakal dibakar di dalam neraka.

Apa! Orang PAS ingat dosa mereka telah diampunkan sebaik sahaja mereka mengisi borang keahlian PAS?

Tak payahlah sembahyang sunat tongang tonggek kalau hati busuk dengan menghasut orangramai tabur pasir ke dalam periuk nasi orang Islam.

Dato' Jamal pun kena muhasabah diri jugak. Janganlah jual Ikan bakar tu mahal sangat. Kalau tak boikot pun, orang takkan pergi kali ke 2 kalau harganya mahal. Cukuplah sekali. Banyak tempat yang jauh lebih sedap dan murah kalau nak makan ikan bakar. Lagipun, di Sekichan, cuma ada ikan bakar semata-mata, tomyam takde, daging masak merah takde, ayam halia takde. Tak kena gu, tak maching.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 3:52 PM

hanya kerana politik..

jadi terbuktilah bahawa alasan2 yang digunakan oleh beberapa commentator dlm artikel2 sebelum ini bahawa boikot bukan sebab politik adalah tipu belaka.

melayu bukan sahaja penuh hasad dengki, tapi sanggup jatuhkan orang walaupun hanya berbeza pandangan politik. inikah yg diajar oleh Islam?

....................
Reply To This Comment ...................
October 16, 2012 at 4:05 PM

Bukan kerana hotel tu bro..tp pasal pemilik tu mencampuri urusan politik malaysia.kalu anda ingin berniaga..jgn ceburi politik.fokus pada berniaga sahaja.Bila anda berpolitik n berniaga maka inilah jadinya.Pemilik ternyata menyokong Umno dan penyokong PR manjalankan boikot dan bisnessnya terjun longkang.kalu penyokong PR boikot knp plak penyokong UMno x support hotel tu?Adakah ahli umno dh berkurangan?

....................
Reply To This Comment ...................
October 16, 2012 at 4:09 PM

Menurut fahaman orang Pas, Politk dan Agama itu SATU. Jadi sebarang pertimbangan / tindakan politik harus dilihat dari aspek agama..... kan ?

Soooo ...... tindakan boikot ini adalah tindakan politik ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 4:55 PM

Saya sokong pendapat anda. Buat apa boikot boikot. Tak suka, tak yah pergi.abis cerita. Tapi bro, pasal chinadoll tu, saya tak sokong,....*!*
PRETTY CUTE PRINCESS 84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 5:13 PM

ORG UMNO X SEKEJI PERANGAI ORG2 PAKATAN..SANGGUP TGK ORG LAIN MENDERITA HANYA KERANA BERBEZA FAHAMAN POLITIK.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 7:06 PM

aku pun bengang tgk satu muka surat penuh utusan ada iklan kopi ngeh tu. Awat utusan boleh bankrap ka kalau tak siar iklan tu? Byk lagi sumber kewangan boleh dicari selain dari terima siar iklan kopi ngeh yg anti-Islam/melayu tu. Awat duit aku dan penyokong politik Melayu lain yg beli Utusan tiap2 hari tak boleh bantu kos operasi utusan ka? Jgn buat lagi, tunjuk kita punya pendirian. Depa boleh, kenapa kita segan silu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 10:03 PM

hati dengki dan busuk synonim dgn pas. terutamanya pada umno. berjangkit pula pada pencacai2 mereka.

lagi bukti pas parti ajaran sesat.

mudahan2 satu hari nnt parti ini akan lenyap atas dasar tanggungjawab supaya parti ajaran sesat ini xkan sesatkan sesiapa.

bukan sikit org bodoh dlm negara kita.

hai bahaya2

melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2012 at 10:05 PM

haii kata juara hak kebebasan. org nk masuk politik biar la hak dia.

kalau dh dengki dan busuk hati sbb dia org umno mengaku je la,

saya putar halim !

melayu hampa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2012 at 9:11 AM

EH? SPIN PULAK HANG YE MYSTYCQUE? HANG PIKIOR AHLI POLITIK LAIN TAK MENIAGA KE? PELIK..PELIK..

Post a Comment