........... Buktikan Taat Setia Dengan SATU BAHASA | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Buktikan Taat Setia Dengan SATU BAHASA

Thursday, October 18, 20129comments

PM Najib - Apa pandangan tuan tentang lirik lagu klasik dibawah ?
Gunakanlah Bahasa Kebangsaan kita
Marilah amalkan ramai-ramai

BAHASA lah menyatukan kita semua
Yakinlah BAHASA JIWA BANGSA ...

Marilah, mari rakyat semua
BUKTIkan taat setia dengan SATU BAHASA

Maju Bangsa dan Maju Negara
Megahkan Bahasa kita Bahasa Jiwa Bangsa


Setelah 55 TAHUN MERDEKA, dimana PERPADUAN dan Semangat Patriotisma rakyat sekarang ? Semakin baik ? Semakin Buruk ?

Datuk Rais dan Muhyiddin, tolong TUKARkan lirik lagu diatas versi moden Buktikan taat setia dengan SATU Bahasa kepada Buktikan taat setia dengan TIGA++  Bahasa  ( ++ itu sebagai standby kot-kot ada kaum lain yang turut mahu perjuangkan bahasa mereka dan jadikan isu itu sebagai modal politik ! Kena turut tuntutan mereka bos..... kalau tak nanti undi lari )

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2012 at 9:28 PM

akuh pun nak perjuangkan bahasa akuh lah... bahasa negro abg itam.... kaluh najib tak mo, najib akan ilang sokongan undi dari kaum negro abg itam.... ada berani Ah Jib Goh?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2012 at 9:40 PM

hahahaha... spot on

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2012 at 9:40 PM

Negara lain memaksa rakyatnya , Malaysia merayu rakyatnya... kekekeke

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2012 at 10:27 PM

Terima kasih DT ke atas artikel ini dan yang terkebelakang. Seolah olahnya DT telah meluahkan segala apa yang tersimpan didada saya setelah sekian lama memerhati dan cuba memahamkan perjuangan Najib. Demi memperjuangkan nafsu berkuasa, orang Melayu termasuk identity Melayu sudah ranap. Najib terlalu mementingkan diri dan mahu dilihat sebagai seorang pemimpin untuk SEMUA (tapi untuk SATU kaum). Rakyat hari ini sudah mula menilai akan perjuangan Najib sebenar. Mungkin ramai Melayu yang mengakui Najib seorang pemimpin yang baik tapi ramai juga Melayu sudah memandang jijik akan perjuangan beliau itu. Najib mengatakan kalau dulu sudah diperakui bahasa Cina, kenapa tidak sekarang; tapi kalau dari dulu sudah diterima dengar lagu BAHASA JIWA BANGSA, kenapa pula tidak sekarang.

Sukar sangat kah bagi Najib untuk memahami senikata lagu itu serta menghayatinya? Adak kah mungkin orang Melayu tidak banyak memberikan faedah kepada beliau maka bangsa Melayu dipinggirkan? Apa istimewanya SATU Malaysia kiranya SATU bangsa sahaja yang dititik beratkan? Apalah gunanya menjadi pemimpin Melayu jika bangsa Melayu sendiri tidak diendahkan? Ada kah berdirinya beliau hari ini disempurnakan undi DAP/MCA atau UMNO yang seratus peratus orang Melayu yang beragama Islam? Apalah bezanya perjuangan Najib/Nik Aziz/Hadi Awang dan Anuar kalau tidak kerana KUASA? Bukanlah bermakna perjuangan itu semata mata untuk orang orang Melayu sahaja, tapi untuk bangsa lainya perlu ada hadnya.

Saya rasa sudah sampai masanya orang orang Melayu bangkit dan menyuarakan ketidakpuasan hati kepada kepimpinan beliau. Sudah sampai masanya orang Melayu bersikap BERANI bersuara demi masa depan generasi akan datang. Sudah sampai masanya anak anak muda bangkit memperetahankan kepentingan orang orang Melayu yang sedikit demi sedikit terhakis. Inilah permulaanya orang orang Melayu memilih pemimpin Melayu yang benar becirikan orang Melayu yang tulin dengan semangat keMelayuan.

Amat baik sekali kiranya semua blogger Melayu (kecuali UMB??????) mengetengahkan issue saperti ini demi bangsa, agama, negara dan Raja Raja Melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2012 at 10:32 PM

bersatu kita bersatu...
mari kita menipu melayu...

umno terus mara
...unt rakyat cina dan india..

....................
Reply To This Comment ...................
October 18, 2012 at 10:45 PM

Ingat lagi 2 tahun lepas waktu Najib mula jadi PM....perkara pertama yang beliau perkenalkan adalah MBE/MEB? Ingat segala ABC beliau ? Sekarang dah senyap ..... sebab Najib sedar semua itu hanya menaikkan darah orang Melayu ! Ia bukti betapa Najib adalah Melayu Liberal. Najib tidak ada semangat Melayu dalam dirinya.

Tapi adakah 'senyap' Najib sekarang kerana beliau telah sedar atau semata2 kerana menjaga hati orang Melayu sementelah PRU13 semakin hampir ?

Isu sekolah cina dan 3 bahasa via 1Malaysia adalah satu lagi bukti betapa Najib hanyalah seorang ahli politik bukannya pejuang bangsa Melayu yang boleh diharapkan.

Bagi saya isu bangsa ini tidak perlu didiamkan kerana ia bukan untuk dijadikan isu politik pilihanraya. Kita bersuara untuk menyatakan Hak dan tuntutan kita supaya Najib dengar.

Saya percaya RAMAI yang sependapat dengan saya cuma waktu sama mereka juga rasa perlu berhati2 dengan isu ini takut membawa kesan negatif kepada PRU13.

Saya tidak fikir begitu. Bagi saya kita bersuara BUKAN SAJA KEPADA NAJIB TAPI JUGA SEMUA PEMIMPIN MELAYU UMNO DAN PR. Mesejnya adalah- siapapun yang menang, jangan perlekehkan isu ini !

....................
Reply To This Comment ...................
October 18, 2012 at 10:46 PM

lupa satu lagi - UMB ? ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2012 at 10:49 PM

senikata diubah suai oleh najib ker?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2012 at 10:57 PM

sememangnya BENAR, SUARA MELAYU patut dikumandangkan untuk memberikan mesej kepada pemimpin dan bakal pemimpin MELAYU. saya juga tidak fikir suara KETIDAKPUASAN HATI orang orang MELAYU akan menjejaskan undi. anggapkanlah ianya perjuangan bangsa tak kira dari mana fahaman politik orang orang MELAYU.

Post a Comment