........... Boikot Saji - Ni Betul2 Nak Cari PASAL ! Boikot Produk Umat Islam Oleh Dap ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Boikot Saji - Ni Betul2 Nak Cari PASAL ! Boikot Produk Umat Islam Oleh Dap ?

Tuesday, October 2, 201225comments

Gambar saya copy dari Anak Seberang, klik kalau nak tahu cerita .... Saya tak boleh nak sabar nak tolong sebarkan benda ni sebab HATI BERBULU GILER !


BALDI HELL ......Apa kaitannya produk orang Melayu- Minyak Masak Saji - dengan Umno ? Kenapa usaha perniagaan orang Melayu hendak dikaitkan dengan politik ?

Saya lihat banner protes diatas TERLALU BERSIFAT PERKAUMAN DAN BERUNSUR HASUTAN ! 

JANGAN CARI PASAL ! Pihak berkuasa sila ambil TINDAKAN SEGERA sebelum isu ini merebak dan menjadi ISU PERKAUMAN BOIKOT MEMBOIKOT .

Orang Pas macamana ? Anda pun mahu ikut sama memboikot produk orang Islam ? Atau anda hanya akan mendiamkan diri dan membiarkan saja pukimak diatas menggunakan nama rakan anda DAP untuk melancarkan perang boikot keatas produk umat Islam ?

DIAM TANDA RELA.

Orang Melayu Islam merupakan kuasa pembeli TERBESAR negara kita. Jangan MAIN-MAIN !

Share this article :

+ comments + 25 comments

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2012 at 10:15 AM

memang melayu kuasa membeli terbesar tetapi dari segi tindakan ia menjadi terlalu 'kecil' dan tidak berkesan.

Tupasal yang bukan melayu naik tocang dan tak gentar.

Dan dalang yang mempertahankan bukan melayu adalah melayu !!!

Dalang terbesar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 10:21 AM

hahah..psl minyak masak pun nak boikot.kami penyokong pas bukannya tunggul sgt bro.asalkan minyak masak tu halal n dibuat org islam..kami akan sokong.tp knp harus dikaitkan dgn Pas..tak relevan lansung bro.nampak sgt bro kaitkan isu ini dgn Pas.hahhahaha..lawak mu ni dinggg...hahahha..keep on rolling...

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2012 at 10:28 AM

Kat sestengah pasraya, produk saji ni pun kurang atu tiada atau kejap ada kejap tak ada.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 10:32 AM

kalau melayu ni bersatu xderlah jadi cmni.....
cuba melayu boikot barang cina ni...x payah lama lah,,, satu minngu jer..tu pun aku rasa dia tergugat dah....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 10:35 AM

tu sbb dulu ...Tun Abdullah Ahmad Badawi suruh orng melayu bertani....jagn nk mengharapkn hasil dari orng dia ajer...buat satu pasar khas untuk orang melayu sajer....macam pasar tani tu...suma hasil tanaman sendiri...buka hari2...

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2012 at 10:46 AM

sebab boikot ni ada kaitan dengan nama Dap .... semua orang tahukan, kalau ada nama 'Dap' je, orang Pas jadi ketar lutut, tergagap-gagap nak bersuara

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 11:35 AM

Ada sesiapa yang makan roti Massimo dan beli roti kat kedai The Italian Baker? Sendiri mau ingat la!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 11:38 AM

Dah lama dah boikot saji dengan massimo...org melayu x bersatu hati nak lindungi kepentingan org melayu..org cina lain...cuba ambil masa sikit tgk org cina beli roti apa kat shopping kompleks

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2012 at 12:12 PM

Mmg ini doktrin yg ditanamkan oleh babi DAPig pd org cina..Undi BN=MELAYU=UMNO..Dipertahankan plak tindakan babi DAP ni adalah org pas dgn fatwa ASSOBIYAH dan akhirnya diterjemahkan dlm 1 slogan iaitu ABU..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 1:57 PM

mula skang org melayu kena lebih peka dengan setiap apa yang tersirat dan tersurat..apa saje agenda dari puak2 rasist lakhnat ni kena pikir secara analitikal..jgn jadi puak2 hamPas yang sememangnya bodoh dan buta tuli..mengikut saje telunjuk cina rasist ni..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 2:42 PM

puak2 kafir lahanat tu mana peduli..orang2 pas selaku anjing paling setia tetap akan sokong depa. takdenya nak boikot. hehe

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
October 2, 2012 at 4:38 PM


Sudara Din !,

Apa hal nak marah-marah,kita semua kan kenal Cina ni semua sejak lahir,rasanya dah bolih cukup faham dengan hati dan budi mereka ,pandangan mereka terhadap orang Melayu. Rasanya mereka sangat memahami orang melayu ,tetapi sayangnya orang Melayu tidak mengenali mereka,sebab itulah mereka berhempas -pulas hendak mengekalkan SRJK(C) mereka untok memupok semangat kekitan dikalangan mereka.
Kalau mereka tak hebahkanpon kita bolih nampak ,"kalau kita mengamatilah" mereka ini tidak akan berkunjung atau mendekati apa yang berkaitan dengan Melayu.

Contoh mudah kita bolih nampak ,Pasar-pasar raya yang diurus-takbir melayu walaupon ada mereka sebagai peniaga tetapi tiada mereka yang akan datang membeli ,Minyak petronas pun pilihan terakhir mereka.
Mata mereka sepet,tetapi penglihatan mereka lebih luas dari orang Melayu.
Orang Melayu dahlah penglihatan tak jelas ,mudah lupa pulak.
Bolihkah orang Melayu boikot mereka pulak.

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2012 at 4:54 PM

Jangan marah dulu pada org2 pas, kita tahu mereka penyokong DAP, tapi dalam isu ini saya tak fikir mereka akan terikut-ikut dgn tindakan DAP, mereka lebih sayangkan produk melayu dari DAP, itu yang saya rasakan. Jadi darpada kita belasah pas, lebih baik kita fokus kpd DAP yang terang-2 menghasut rakyat memboikot produk melayu. yang saya risau ialah pemimpin (bukan penyokong) pas yang akan termakan taik dap dgn menyokong kerja gila dap komunis ni.
mungkin untuk tindakan awal, kita kenalpasti satu atau dua produk cina dap untuk mulakan boikot. biar dia rasa penangan melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 5:04 PM

oleh kerana DAP berada dibelakang kerja boikot tersebut, apakata UMNO dan pas pulak berada dibelakang untuk memboikot beberapa produk DAP sebagai balasan. War-2 kan usaha boikot ini di RTM dan TV3 untuk memberi impak menyeluruh. langkah lain ialah dgn menyekat sebarang iklan daripada produk kaum cina di TV.

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2012 at 5:04 PM

Setuju. Sebagai pembeli tegar minyak saji, dah lamo den perasan bondo ni. Kbykn pasaraya takdo jual minyak saji. Kojap ado, kojap xdo. Kok ado pun sikit. KPDNHEP tido kot.

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2012 at 5:24 PM

Apakata persatuan pengilang Melayu ( Jika ada ) melabelkan produk2 keluaran Bumi .... saja jer :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 6:33 PM

PAS NAK KE BRO? KANG BERDEHEM SANG TOKONG DAN SANG MAMAT YANG ADA BULAN DI DADA, CONFIRM DORANG BERATUR PANJANG NAK BELI PRODUK RAKAN KAFIR DORANG TUUUU...HEHEHE

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 6:59 PM

ehhhh tp mengikut pas menolong melayu tu assobiyah.

org pkr yg liberal lg la. terhegeh2 nk tunjuk konon mereka x racist dgn definisi kaum derang yg sempit.

warga DAP xkn buat mcm ni kalau mereka tau pkr dan pas akan boikot.

tunggula fatwa terbaru nik aziz kalau kita cuma sokong product melayu. silap2 jatuhkn haram lagi. agak2 ape reaksi pengikut derang yg mcm lembu mengikut saja?

lagipn semua ni berasal dr perkataan assobiyah tajaan pas jga.

cuba kita tanya pencacai PR nnt kenapa mereka x support barangan melayu? agak2 jawapannya apa? agaknya2 dalil sape yg akan dipakai kalau bukan dalil assobiyah pas dan maza?

cuba perati perangai cauvinst zmn mahathir dan zaman kini. kenapa derang makin berani. ape yg berubah? maka semua akan nampak justifikasi mengapa kita marah org2 pas.

x pernah dgr ustaz kazim elias cerita punyala mamat berkopiah putih sokong robohkan sekolah agama semata2 sbb nk jaga kws perumahan org cina?

melayu hampa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 2, 2012 at 8:09 PM

Kalau tak leh dapat lat pasaraya, kat mana leh dapatkaninyak saji ni. Den pun pemboli tegar cap saji ni

Tetap sokong product melayu walaupun keturunan aku melayu-cina-jawa

....................
Reply To This Comment ...................
October 2, 2012 at 11:23 PM

Nak didik Melayu supaya jadi pembeli bijak seperti cina adalah seperti nak mendidik kambing pakai seluar.Cina dah lama boikot barangan Melayu tak kira apa kecuali kedai makan.Itupun pasal diorang tak tahu masak masakan Melayu,kalau tak,habis diboikotnya juga.

Cina boikot gardenia kepunyaan syed mokhtar,dengan memberi alternatif roti massimo robert kwok.Minyak masak Melayu cuma ada 2 iaitu saji dan alif keluaran felda dan sime darby.Yang lenlain semua minyak masak keluaran cina termasuk seri murni buatan FFM(kalau tak silap robert kwok punya juga).

Melayu ni memang payah.Masalah Melayu adalah terlalu open dan terlalu tak assobiyah.Kalau assobiyah dah tentu bangsa2 asing tak boleh hidup di Tanah Melayu ni.Pas aje yang bodoh sebab bagi definisi sesat assobiyah.Assobiyah tu taksub pada kelompok tak semestinya bangsa,contoh paling tepat adalah penganut pas sendiri yang taksub pada parti.Ha yang itu barulah assobiyah.

....................
Reply To This Comment ...................
October 3, 2012 at 12:13 AM

ya, 'boikot' orang cina hadir secara NATURAL makanya mereka menafikan tindakan mereka yang mengutamakan kaum sendiri tidak dianggap sebagai boikot. Namun kesannya sama seperti boikot.

Kalau dah dididik hidup dalam kelompok sendiri sedari kecil, dididik supaya menganggap kaum sendiri dianaktirikan oleh kerajaan Melayu .... membesar dalam keadaan tidak puas hati... tidak hairanlah sikap mereka yang begitu rasis ( tanpa disedari ) terhadap Melayu.

Yang SEDAR DAN SENGAJA bersikap Rasis itu cerita lain ...

....................
Reply To This Comment ...................
October 3, 2012 at 9:10 PM

Pendapatku...

http://multiplikasi-minda.blogspot.com/2012/08/boikot-saji.html

....................
Reply To This Comment ...................
Joe
October 7, 2012 at 11:19 AM

Boleh tak sesiapa senaraikan produk makanan/barangan kepunyaan kafir dan melayu/islam? Kalau dapat kita edarkan macam apa yang mereka buat melalui email dalam facebook.

Kalau barangan yahudi/amerika boleh disebarkan,takkan yang ini kita tak boleh buat? Mudah sedikit kita mainkan peranan memboikot makanan /barangan keluaran mereka. Jangan kira assobiyah. Assobiyah ni terpakai pada kita je tapi sikafir, dia tak peduli pun.

Kebanyakan barangan berselindung jenama melayu tapi tokeynya cina kafir. Tak ingat kes Pau Ahmad? Ahmad hanya sang drebar.

Saya seboleh-bolehnya beli barangan/perkhidmatan mereka terakhir bila takde dari orang kita. Saya selalu anggap dan berharap bila membeli barangan/perkhidmatan dari melayu/islam, tuanpunya akan memberi zakat...InsyaAllah kita boleh berjaya kalau bersatu tanpa mengira politik.

....................
Reply To This Comment ...................
October 7, 2012 at 1:35 PM

Bagus idea tu ! Nanti saya jadikan artikel

....................
Reply To This Comment ...................
December 9, 2014 at 12:22 PM

Sokong cadangan joe...biiar la apa org nak cakap,hangat2 taik ayam ka apa ka,yg penting kita cuba,sekurangya tangungjawab sebagai org yg bertangungjawab,jgn salah itu ini...kita buat dlu,klu kesanya tak sekarang tak tahun depan atau 10tahun akn dtv bru berkesan tak apa..buat dlu, kita tak benci cina tak tak minta jgn beli brg cina lansung,yg kita kempen buy malay first,buy chinese last..apa pu support bumi dlu... kalu cina boleh tunjuk isyarat dgn 100% undi kepada cina,apa kita tak boleh tunjuk 100% buy malay first...jawapanya kita sendiri tahu kalau kita sendiri mahukan ia berlaku dan berusaha ke arah itu

Post a Comment