........... Yang Diterima Dan Yang Ditolak | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Yang Diterima Dan Yang Ditolak

Monday, September 24, 20129comments

Yang Diterima Dan Yang Ditolak.

BismillahirRahmaanirRahiim.

Apa itu kekhalifahan?
Kekhalifahan ialah negara dan kerajaan dalam Islam.
Apa pula Islam?
Islam ialah (submission) tunduk kepada Allah.
Bagaimana tunduk kepada Allah?
Iaitu tunduk kepada Allah sebagai Al Malik.

Al Malik - bermaksud Yang Sovereign.
Iaitu "La hul mulk" bermaksud sovereignty hak mutlak bagiNya.
Iaitu tunduk submit kepada Allah dalam Islam ialah tunduk submit kepada Allah yang Sovereign, yang mempunyai Sovereignty.

Tunduk submit kepada selain Dia sebagai yang sovreign, mengisytiharkan ada selain Dia yang mempunyai sovreignty, samalah dengan melambai "selamat tinggal" kepada Allah.

Allah mendirikan ketuanan Cina di Tanah Cina.
Allah mendirikan ketuanan Melayu di Tanah Melayu.
Ini ketetapan adil lagi mutlak dariNya.

Anak Melayu wajib menolak dari terjerumus kedalam tafsiran "ketuanan melayu" yang disogokkan oleh beberapa orang pencacai, petualang dan penderhaka bangsa dan agama yang sedang bersultan di mata dan beraja di hati.

Orang Cina bernama Kuan Yew, Kit Siang, Soi Lek telah, sedang dan akan beterusan berusaha mendirikan ketuanan Cina dari Tanah Cina, dan mengurangkan ketuanan Melayu di Tanah Melayu.
Anak Melayu derhaka seperti Anwar Ibrahin dan Nik Aziz membukakan pintu kota untuk mereka. Mereka Ketol dan Mendaliar zaman modern.

Tunduk submit kepada Allah dalam Islam ialah tunduk submit kepada Allah Al Akbar.
Al Akbar ialah Dia yang memeliki supreme authority. Lima orang pencacai diatas amat iri hati kepada authority ini.
Lalu mereka menegakkan sejenis authority asing, semata-mata pada permulaannya, hendak menimbulkan kacau bilau dan huru hara.

Anak Melayu enggan tunduk atau submit kepada selain Dia sebagai yang sovreign. Anak Melayu hanya tunduk dan submit kepada Dia yang mempunyai sovreignty.
Anak Melayu, sebagaimana dalam sembahyangnya, mengiringi setiap geraknya dengan Allahu Akbar, begitu pula akan mengiringi setiap geraknya memerangi pergerakan lima pencacai itu dengan Allahu Akbar.

Apabila hanya terima authority Allahu Akbar ini hadhir dalam darah daging pejuang bangsa dan agama, apabila ditolak authority pangkat dan ringgit, insyaallah Dia akan kurniakan kemenangan. 


Karya - Tam Dalyell, Dec 2010

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2012 at 8:04 PM

hahahah..lawak posting mu kali ni deng...hanya orang yg xde akal je percaya tulisan yg mu copy tu..hahhaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2012 at 10:31 PM

Alhamdulillah! Akhirnya dapat penulis menukilkan AllahuAkbar, AllahuAkbar, AllahuAkbar! Tiada yang menggerak dan mendiamkan selain Allah. Allah yang sepatutnya disembah dan kepada Allah jua diminta pertologan. Setelah fikiran dirasuk dengan tingkah laku manusia, akhirnya, sekurang kurangnya dapat jua diselitkan dengan sedikit ketenangan.

Sememangnyalah nama nama yang disebutkan itu sudah pun menjadi duri didalam daging kepada orang orang berbangsa Melayu dan beragama Islam. Sepatutnyalah mereka mereka itu diTOLAK dalam apa jua keadaan sekali pun. Akidah umat Islam telah tercabar dan daripada mereka mereka itu telah lahir beberapa ramai orang orang Melayu beragama Islam yang jauh terpesong. Yang berbangsa Melayu akan menggunakan firman dan hadith untuk mempengaruhi pengikut suaya mengikut mereka, pada hal itulah yang dinamakan dajal akhir zaman. Yang bukan berbangsa Melayu akan menghasut pengikut untuk mengikut mereka dengan memburukkan dasar kerajaa sediada.

Orang orang Melayu hari ini hendaklah sedar dan menjadikan Islam itu sebagai agama kerana dengan cara itu sajalah kita akan mendapat keberkatan dan keselamatan didunia dan akhirat. Insya Allah.

....................
Reply To This Comment ...................
September 24, 2012 at 10:33 PM

Cuba saudara perjelaskan .... jangan sekadar komen secara umum.

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
September 24, 2012 at 10:43 PM

Itulah yang sebaik-baiknya ,tetapi apa yang belaku hari ini elok dicari mana silapnya agar dapat diperbetulkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2012 at 11:28 PM

din, anda pernah tgk video ceramah sheikh imran hosein tak ???

....................
Reply To This Comment ...................
September 24, 2012 at 11:45 PM

Belum pernah

....................
Reply To This Comment ...................
September 24, 2012 at 11:46 PM

KEIKHLASAN

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 25, 2012 at 12:16 AM

dia bnyk bckp soal khalifah dan demokrasi. mungkin anda akn jumpa satu benda baru disitu, dan mngkin segala persoalan tntang kecelaruan politik negara ni khas nya dan seluruh dunia am nya. lupa nk bgtau, sy bkn anon 8:04pm.... dr mana dpt artikel kt atas tu ???

....................
Reply To This Comment ...................
September 25, 2012 at 12:20 AM

InsyaAllah, ada masa nanti saya akan cari dan tonton:)

Artikel diatas tu ? Klik tajuknya, ada link ke Tamdalyell.blogspot.com
Seorang ex-blogger yang amat saya hormati pemikirannya ! Sekarang beliau aktif dalam kerja2 dakwah didunia NYATa/REALITI, saudara boleh berhubung dengan beliau melalui FB

Post a Comment