........... Pertahankan Islam - Hanya Umno Dan Pas Saja Yang Boleh DiHarapkan .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pertahankan Islam - Hanya Umno Dan Pas Saja Yang Boleh DiHarapkan ....

Saturday, September 22, 20126commentsBlogger APA merakamkan banyak shot Himpunan Aman protes Innocence Of Muslims versi Pas semalam, saya perhatikan satu2 gambar yang ada........ TAPI SAYA TAK JUMPA CARI !

Dimana dia Bendera atau Lambang DAP ? Atau Pkr ? Atau PR ....ehhh, sori.. PR mana ada bendera. Walaupun Pkr diwakili oleh pasangan intim Tian Chua dan Nurul ( diorang tak nak bercouple ngan orang lain ker ? ), namun ia lebih bersifat kosmetik , asal ada wakil. Tapi penyokong Pkr saya tak nampak pun ...

Pasti ada yang akan kata, eleh, kat Kg Baru pun takde wakil Mca atau Mic atau Gerakan ... TEPAT SEKALI ! Bila tiba masanya mempertahankan isu Islam TERBUKTI HANYA UMNO DAN PAS saja yang tampil.

Sudah2lah mempertikaikan perhimpunan siapa yang lebih ramai tapi cuba renungkan..... Bukankah orang Melayu saja yang boleh diharapkan untuk membela agama Islam dan bangsa sendiri ? Yang lain sekadar memberi lip service jer.... bercakap jer pandai. ( maksud saya dalam konteks keamanan sejagat dan kebetulan isunya menyentuh Islam )

Malah pemimpin Dap SECARA PERIBADI telah cuba memperlekehkan perhimpunan orang Melayu Islam semalam ! Buang masa dan tenaga saja katanya..... Apa bezanya jika ia merupakan pandangan resmi parti atau peribadi ? Orangnya tetap sama !

Seperti juga artikel sebelum ini dimana saya bertanyakan dimana kelibat pemimpin2 Umno, di depan Kedutaan AS juga, selain dari Salahuddin, Tuan Ibrahim dan Nasruddin, dimana pemimpin2 veteran lain ? Dimana Nik Aziz, Haji Hadi, Anwar, Lim Kit Siang eerrrrr...... dimana juga Najib dan Muhyiddin ?

Apakah maknanya ?

Apakah untuk menunjukkan perjuangan orang Melayu dalam mempertahankan Islam, pemimpin2 tertinggi Melayu Islam MALU UNTUK TAMPIL KEDEPAN ?

TAKUT dijadikan isu oleh pemimpin kaum lain ? Wallahualam ...

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 22, 2012 at 3:00 PM

NAMPAK SANGAT PEMIMPIN MELAYU ISLAM YANG ADA SKRG, TAK KIRA DARI KERAJAAN ATAU PEMBANGKANG, TAKDE SEORANG PUN YANG BENAR2 ADA JATI DIRI SEBAGAI MELAYU ISLAM. MENGAKU MELAYU NAK BELA MELAYU TAPI TAKDE TELOR!!! TAPI LEBIH MEMALUKAN JIKA PEMIMPIN MENGAKU BERIMAN BERSERBAN BESAR TAPI TAKDE TELOR JUGAK!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 22, 2012 at 4:19 PM

saperti kata penulis "Yang lain sekadar memberi lip service jer.... " mereka bercakap begitu gah sekali seolah olah merekalah pemimpin Melayu Islam yang sejati. baik UMNO mau pun PAS, masing masing ingin menjaga undi, sememangnya tidak ada yang benar benar memperjuangkan agama, bangsa dan negara. yang paling penting ialah kerusi empuk mereka.

satu yang common dapat kita lihat ialah, kedua dua puak ini mempertahankan Islam dengan membuat bantahan, tapi kenapa mereka tak boleh bersatu untuk satu matlamat perjuangan? mungkin kah pemikiran yang dibawah dengan yang diatas tidak selari memandangkan yang diatas hanya pandai bercakap tapi yang dibawah menampakkan kesungguhan.

nampaknya dah tidak ada tempat lagi untuk kita orang orang Melayu nak bergantung. terpaksalah duduk bertenggung memerhatikan kerenah mereka yang dah makin terpesong. salah hemat mulut terlopong pabila segalanya tak dapat diselamatkan lansung.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 22, 2012 at 6:03 PM

mungkin maza nk jengok dn faham realiti.

mcm mana dia x suka synonimnya melayu dan islam, kini cuba lihat depan mata.

jadi idealist pn kene faham realiti. kalau x sia2 saja bergelar doc.

kalau nk jadi idealist lebih baik duk dlm rumah bermimpi je.

melayu hampa.

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
September 22, 2012 at 6:14 PM


Saudara Din,

Perhati betul-betul ,semasa demo bersih bepuloh ribu orang Melayu datag menyukong Ambiga dan koncho-konchonya DAP,PKR,dan Pas demi memperjuangkan kebebasan ,kebebasan,kebebasan dan segala macam kebebasan tak kan dalam pada orang Melayu memperjuangan Ugama mereka ,mereka-mereka ni tidak turut serta.
Kebebasan berugama juga termasok dalam hak asasi Manusia ,dan sepatutnya tiada manusia lain seharusnya mencercha ugama pilihan sasaorang manusia .

Perhati betul-betul Din mungkin mu tak kelih betui.

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2012 at 6:45 PM

Maaf, ambe duk kelih-kelih tapi masih tak nampak :))

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2012 at 6:48 PM

Saya setuju dengan pandangan saudara berdua. Ia akan lebih jelas bila kita ingatkan kembali senario dua tahun lepas waktu Najib mula pegang jawatan. Ingat lagi MBE ? Meritokrasi ?

Kenapa sekarang Najib dah senyap ? Sebab Najib tahu orang Melayu akan bising kalau dia sebut lagi MBE !

Semua hanya pentingkan kuasa ! Melayu yang rugi akibat percaturan politik kuasa sesama pemimpin Melayu.

Post a Comment