........... Mustafa Ali - Isu Hudud, Nik Aziz Tak Payah Komen la ... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Mustafa Ali - Isu Hudud, Nik Aziz Tak Payah Komen la ...

Sunday, September 2, 201214comments


Tajuk gempak artikel ini saya spin dari kenyataan Datuk Mustafa sendiri hehehehehe .... dia idok ler kata begitu, tapi rasanya tidak lari jauh dari MAKSUDnya, pusing ikut mana sekalipun. 

“Kita telah mengambil keputusan baru-baru ini supaya yang sepatutnya memberi respons dalam isu kontroversi ialah presiden parti dan ketua penerangan. Kita sudah mengambil keputusan seperti itu supaya tidak timbul lagi percanggahan." Sinar

Mustafa berkata begitu sebagai respon kepada percanggahan pendapat sesama kepimpinan Pas dan dengan pihak lain dalam isu Hudud.

Isu Hudud termasuk dalam kategori kontroversi, kan ? Yang layak bercakap tentang Hudud adalah Hadi dan Tuan Ibrahim selaku Presiden dan Ketua Penerangan Pas ..... kan ? 

Mursyidul Am TAK DISEBUT ....... kan ?

Naib-naib Presiden TAK DISEBUT ...... kan ?

Maka sebagaimana mengikut keputusan kepimpinan Pas, adalah lebih baik Nik Aziz DIAM dari berkata apa-apa mengenai Hudud atau apajua isu yang boleh menimbulkan kontroversi. Dengan kata lain - TAK USAH MENYIBUK ! JANGAN MASUK CAMPUR ! PERGI MAIN JAUH-JAUH ! SHUT UP YOU ! SCRAM YOU!
Tak lah Perlu Komen !

Mat Sabu PUN elok diam jer ....

Bukan saya yang kata tapi Datuk Mustafa yang kata !

PS - Orang Pas mesti pening dah .... cakap apapun salah... nak main sangat politik ! Acu main Matematik pulak hahahaha ....

A-ah, Tak tahu .... Mustafa Buat ....

Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 3:53 PM

anwarinas bersuara.

its a poetic justice. kalau dulu anwar jadi barah dlm umno sekarang anwar jadi barah dlm pas.

pas plak mmg padan muka. buka2 la minda dan hati perati la balasan tuhan terhadap anda. kerana nafsu membenci umno anda kini mendukung biawak hidup. biar lagi byk barah menular dlm parti ajaran sesat ni. berani lagi nk dabik dada lagi islam dr org lain?

melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 4:03 PM

'Scram you !' ? Hahahaha ... mcm dialog cerita P.Ramlee

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 4:23 PM

ada benarnya apa yang dikatakan Musataffa itu. PAS dilihat saperti tenggelam punca dalam issue hudud dan tampak ketara mereka mereka baik diatas mau pun dibawah tidak sehaluan pendapat. statement Mustaffa juga telah memberikan satu tamparan yang paling hebat kepada mursyidul 'am yang selama ini telah banyak menimbulkan kekeliruan and penipuan. walau bagaiman pun saya rasakan statement tersebut tidak akan disenangi oleh mursyidul 'am dan beliau akan tetap mengeluarkan komen komen berkenaan hudud kiranya ditanya oleh pemberita. mursyidul 'am saya fikir berasa bahawa beliau juga berhak memberikan komen.

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
September 2, 2012 at 5:36 PM

kalau dr atas LIDAH berCABANG.....alamatnya sampai ke bawah LIDAHpun berCABANG jugak...jelir lidah skit...hehehe

si kaki FITNAH nak menasihati org supaya jaga percakapan???....jelir lidah skit...asyik jelirrr je...serupo anjing dah...acu jelir kat biaDAPigs....alalalala....comel gitu....hahahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2012 at 5:38 PM

Pas telah tukar dasar kepimpinanya daripada democracy kepada autocracy apabila tidak membenarkan para anggota dan ilmuan parti menyuarakan pendapat berhubung isu2 yang berkaitan hukum hudud. Pemimpin pas menggap mereka super seolah2 mereka mengetahui semua perkara dalam dunia ini, "bak kata pepatah inggeris the boss is not always right. but he is the boss"

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 6:04 PM

kalau Ost Nash langgar parti tak boleh tetapi kalau Mursyidul Am takkan Pas nak buat apa-apa, kan?

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2012 at 6:10 PM

Ada 2 orang dalam Pas yang punya lesen besar, mereka tak tertakluk dibawah mana2 buku undang2 dalaman Pas.

Pertama adalah Nik Aziz.

Kedua adalah Abby ..... YES !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 6:29 PM

Pas kata "I am the boss. I am not always right, but I am the boss, the rest shut the hell up" Ini bukan democracy tetepi autocracy

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 6:30 PM

Bye-bye kalo sapa2 ingkar arahan..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 6:31 PM

bukan siapa bercakap yang penting tetapi apa percakapannya?

masalah dengan Pas ialah percakapan mereka, apabila sampai pada telinga-telinga melayu, tidak banyak kredibilitinya lagi.

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2012 at 7:02 PM

Nik Aziz kata itu - Istiqomah .....

....................
Reply To This Comment ...................
tukang telek
September 2, 2012 at 7:41 PM

Kalau nak memberi pendapat tentang undang undang hudud tak boleh dikalangan pemimpin PAS hanya orang orang tertentu saja iaitu Presiden PAS dan Ketua Penerangan PAS, ini bermakna di pentas pentas ceramah PAS nanti jangan nak ada nanti orang nak tunjuk pandai nak bercakap tentang hudud. Sampai boleh kata 'kami menerima hudud orang lain tolak hudud' bukan ke begitu?

....................
Reply To This Comment ...................
September 2, 2012 at 7:43 PM

pemahaman saya begitu lah ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 10:58 PM

bukan lesen tapi 'maksom'...harap maklum

Post a Comment