........... Misteli Di Sebalik Cat Melah Bas Anwar Sulah Tel-lungkai ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Misteli Di Sebalik Cat Melah Bas Anwar Sulah Tel-lungkai !

Saturday, September 1, 201215comments

Kehalapan saudala Din...te... telll ..telllltell, Dinteltel... soli ah, wa tulis selupa wa ciakap mah... , ok, wa ada satu celita wa mau celita sama lu. Wa pecaya wa punya celita bakal melungkai segala misteli yang men-ye-lu-bun-gi kepala lu olang.

Wa talak mau wang, tapi halap celita wa dapat melungkai misteli yang men-ye-lu-bun-gi kepala wa sendili. Haiya... jangan pening la... lu baca dulu balu lu ala faham. Tapi wa halap lu kasi masuk ini celita dalam lu punya blog, ok ?

OK, wa celita ah ... itu hali wa sulah cilok pinjam satu HP mahat dali wa punya customer. Pinjam la ! Kalau wa jumpa itu customer lagi, wa kasi balik la... haiya.... itupun kalau wa jumpa la.

OK, wa celita ah... itu HP ah, manyak syok ooo.. lia angkat gambar manyak cantik. Jadi wa selalu angkat gambar kalau wa pegi mana-mana pun.. Pada satu hali ah, wa sedang dlive keleta ah,


waaaah .... tengok wa ciakap ala betul tak ? Ini HP manyak kelas ooo... wa angkat gambar atas ah, lia kasi keluar selupa bawah ! Wa mau kasi lu gambar amoi wa angkat tapi nanti lu talak kasi keluar wa punya celita..... hahahaha, tapi kalau lu tengok ah, the devil also klai ooo...


Wa celita lagi ah ....  wa dlaiving , wa angkat gambar ..... wa angkat gambar, wa dlaiving .....  TIBA-TIBA ah, wa tel-angkat satu gambar yang membeli wa satu kel-tel-ke-jut-tan yang tel-amat sangat .... wa betul-betul telkejut maa  !


Wa punya keleta boleh jadi ini maciam - wa punya keleta pun telkejut sangat, lia punya walna hitam ah, sulah jadi putih sebab telkejut !


Apahat telkejut ? Wa ciakap ah,wa sulah cali itu olang ah, sulah manyak lama ooooo ! Tiba-tiba lia muncul didepan mata wa... ITU CILAKA PUNYA OLANG ! 

Apahat lu tanya ? Wa ciakap lu ah, itu cilaka punya olang ah, lia sulah kongkek hehehe soli ah, lia sulah pakai wa punya amoi ah, lia lali oh ! TALAK BAYAR ! CIIILAAAKAAAK ! 

Satu taun lebih wa cali lia ! Mana wa tau itu olang selupa ? Haiya ... wa ala pakai CCTV la.... nah, lu tengok sendili ... ala selupa ?



Oooops, soli ah, itu lia punya pelut. Wa pun ala cali itu olang selupa lia punya pelut tapi susah sikit ... Melayu punya olang banyak selupa itu pelut  ! hehehe

Nah .... lu sendili tengok lia punya muka -


Ala selupa tak sama itu olang ?


SELUPA KAN  ! ? Jadi semalam wa cali itu bas lagi.. Kawan semua wa kasi call, kasi cali. Sudah pagi balu wa jumpa itu bas di Kota Balu. Hahahahaha .....



ITU BALANG WA BIKIN LA ! Hahahahahaha......

Apahat wa talak minta wang, lu mau tanya ? Haiya ..... wa lagi sayang sama ini HP maa... ini HP wa angkat dali itu olang punya seluar la ! Wa ciakap tadi, kalau wa jumpa itu olang lagi, wa kasi balik ini HP. Wa talak tipu punya olang. Nik Ajis ala ciakap, Talak Baik Tipu Olang. Jadi wa talak mau jumpa itu olang.....

Tapi wa manyak gelam oooo... Lia lali. Sulah pakai, TALAK BAYAR ! Jadi wa kasi lepas gelam la .. Hahahahaha ...

Tapi wa mahu cali kepastian .... APAKAH ITU OLANG YANG SAMA ? Jadi wa mau lu kasi keluar wa punya celita, mungkin ada olang baca, lia boleh kasi itu kepastian. Kita sama-sama melungkai itu misteli yang men-ye-lu-bun-gi hidup kita, OK ?

PS - Ala balang baik balu sampai ooo, lu mau ka ?

Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2012 at 12:29 PM

itu balang balu mana mali? kalau indon mali wa talak suka maa...cina atau itu vietnam wa mau tapi mesti pandai ciakap malayu..nanti kasi tau ok?

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2012 at 1:01 PM

ha ha ha...! terbaek bro din! Aku baca sambil senyum dan ketawa! Bini aku ni ingat aku tengok gambau blue... lecehlah orang pompuan nih!

Tapi aaa, blother din, wa ingat arr, itu olang yang kasi picah itu celemin ar, ada banyiaaakk maalah sama itu jubuli maaa... sulah main amoi takmau bayar, lagi jantan pon lia sulah kasi jolok ma... manyak beennnncccciii ini olang!

wa mau kasi sikit wang aaa, sama itu olang yang kasi cat melah... selupa along! hihahihahia... palan muke die olang!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2012 at 1:15 PM

ello brader, maklumat lu tak menyeluruh. jgn ini mcm la. lu tertinggal pasal 'lia' bukan jer 'sudah pakai takmo bayar' tapi ada advance request, mintak tokey hantar satu lagi amoi. itu tokey kasi can, bisnes ma, tokey bawak itu amoi jugak, tapi 'lia' last minit mahu tukar pulak, 'lia' mahu hensem boy pulak. sapa-sapa jadi tokey tentu marah la.

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2012 at 1:21 PM

talak apa .... wa sulah ala lia punya HP ma, hehehehe ....

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2012 at 1:22 PM

Oh, itu lain towkay. Wa talak jual pel-alatan snooker tapi wa jual meja snooker

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2012 at 2:12 PM

Gempar...KOTA BHARU ,KELANTAN ....sila bagi jawapan yg relevan ...A)PKR ad hutang ahlong so tu yg kena simbah cat B)rakyat dh amat menyampah dgn Pkr C)anuwar minta simpati sebab dia dh takut waktu bersara politiknya dh hampir tiba kih kih kih ahaaakkssss

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2012 at 2:29 PM

HAIYA APEK..MEMANG SELUPA OOOOO..LU TALAK SALAH. ITU OLANG MEMANG SELATUS PELATUS EH...SEMILAN PULU SEMILAN PELATUS SAMA OOOOOO...

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2012 at 2:40 PM

bisnes talak untung maa! itu olang takmo baya kita punya saplai aa...manyak lu-gi-laa....

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2012 at 2:47 PM

Ha ha ha siew wa fang la ini olang.... Manyak syiok la baca lu punya artikel ini hali, wa ciakap ha wa ketawa terbahak2 ooo.
Bro din itu hali lu ada tulis itu tokong LGE sana aaa itu pasat lia punya bini sulah hantam lia punya kepala... Ada tampal koyok wa nampak. Itu artikel juga manyak siyok. Ini PR punya olang ha manyak busuk oooo, ini PRU kita mau Kasi hajar sama lia.. He he he!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2012 at 3:07 PM

Hahahah.. U GOT TALENT BRO ! ur version is SO SMOOTH AND BELIEVABLE, even the car changing fr black to white is a gem !

THKS FOR THE GOOD LAUGH !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2012 at 3:08 PM

Aiyaaa taikooo...apasal talak cakap sama wa...itu bas suda parking depan lumah ulut wa itu hali..sume amoi wa suda kena angkat lali wooo...hangsap punya olang...cakap mau pakai sekejap sajaaa....kasi sume angkut masuk dalam itu bas...dua tingkat sume penoh wooo...abis sume sudah kena kidnap!! Apa macam mau bisnes?!! Customer mana mau wa ngan bini wa ulut sama diaa olang...haiyaaaaa...ini olang selupa hantu mehh!!! Sikalang wa tgh cali itu bus...mau angkat balik gua punya amoi!! Kalu tak wa kasi lepot sama itu lonie luu...cibai punya olang!!! kasi gua susah saja loorr!!!

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2012 at 3:18 PM

Hahaha... wa sulah kaotim, hati wa sulah puas. Bas sulah kasi hantam, HP wa simpan hahahahahaha .... wa talak mau campur lu punya hat.

Tapi wa mau kasi tau satu hat, itu hali punya amoi ah, wa kena hantar doktor kasi jahit balik ooooo.... manyak busat lubang ! Oooops, soli ah ahDin, wa mencalut sikit hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2012 at 4:52 PM

Satu komen mengenai Hudud saya padamkan - apa kaitannya dengan artikel ini? ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 1:14 AM

haiya blo din...lu malam2 ini maciam kasi wa ketawa manyak2....haiya tolok la lu ni blo....wa punya pelut sikalang manyak sakit woooo...tapi wa puas hati woo...talak kila sapa kasi losak itu punya bas...wa manyak suka...lagi baik kasi mati itu olang haplak dalam itu bas lagi baik woo...lia idup pun kasi susah sama kita saja ooo...ala olang mau mikin ka?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 2, 2012 at 11:07 AM

Kah, kah, kah...Lu punya atikel maciam seraru buat wa banyak gembila hali laya maa.

Laksa Johor

Post a Comment