........... Malaysian Dap Stail - Don't Talk Cock la... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Malaysian Dap Stail - Don't Talk Cock la...

Monday, September 24, 20125commentsTak tahulah samada Dap SENGAJA atau tidak bermaksud mahu memadamkan bangsa Melayu dengan menambah perkataan sian dibelakang Malay sementara meninggalkan perkataan Chinese dan Indian tidak terusik.... tapi apapun, kita tidak dapat lari dari memperkatakannya !

Yalah, kenapa tidak di tick saja ketiga2 kaum itu dan ditulis lain dengan penuh Malaysian bersebelahan perkataan Race ? Mereka yang sememangnya TIDAK PEKA  atau TIDAK SENSITIF saja yang tidak akan terfikir langsung isu diatas ......

MALAYSIAN seperti yang digunakan oleh Dap merujuk kepada IDENTITI SATU BANGSA RAKYAT MALAYSIA.... kononnya itulah yang mereka perjuangkan sepertimana slogan Malaysian Malaysia mereka. Hinggakan dalam mengisi borang surat beranak anak pun pemimpin Dap cuba politikkan dengan menulis perkataan Malaysian pada ruangan bangsa..... konon nak menunjukkan Dap ni punyai semangat NASIONALISMA MALAYSIA yang tinggi....

KONON tak kisah dah dengan identiti bangsa mereka sendiri..... Yang berbangsa Cina sanggup meninggalkan identiti bangsa Cina mereka untuk digantikan dengan bangsa Malaysia, KONONNYA .....

BENARKAH IDENTITI NASIONAL yang mereka dambakan ? 

SEMUANYA mahu diMALAYSIANKAN ........... SEKOLAH ? hehehe ... sekolah cina la.... Kenapa perlu dibezakan sekolah yang ada ? Kenapa tidak ada usul supaya semua sekolah yang ada diSATUKAN sebagai SEKOLAH MALAYSIAN ?

BAHASA PERTUTURAN ? Kenapa tidak diutamakan BAHASA NASIONAL /KEBANGSAAN sebagai bahasa pertuturan utama rakyat Malaysia supaya tidak ada rakyat yang merasa terpinggir dan dapat berkomunikasi dengan berkesan ?........  Kita ada bahasa kebangsaan meh ?

Gambar saya copy dari laman web Dap......... apakah itu gambar suasana REALITI disekolah cina ?


DAP - DON'T TALK COCK ! ...... ( NO, i'm not talking to you only, Theresa.. )

Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
September 24, 2012 at 1:29 PM

Please refer to Lee Kwan Yew's Malaysian Malaysia policy, and the reasons why Singapore split from Malaysia. The use of the recent red/white "Malaysia republic" flag is another indication of Singapore support for DAP.
Sila rujuk kepada dasar Malaysia untuk Malaysian yang diutarakan oleh Mantan PM Singapura Lee Kwan Yew, dan sebab-sebab keluarnya Singapura dari Malaysia. Bentuk merah/putih di bendera "Republik Malaysia" baru-baru ini juga menunjukkan sokongan kuat Singapura keatas DAP.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2012 at 2:17 PM

Malaysian Malaysia...
1. Lelaki cina + perempuan india = anak bangsa cina
2. Lelaki india + perempuan cina = anak bangsa cina

Lain kesnya jika berkahwin dengan Melayu (jadi Melayu mengikut definisi perlembagaan).

Yang pelik tu no. 2; kes bangsa superior. Ultrakisasu!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2012 at 2:58 PM

Adakah dengan menambah 'sian' di belakang Malay akan membuatkan pelaku MALAYsian sangat??
Orang Melayu tetap tidak akan dapat menerima mereka sebagai MALAYsian!
Definasi Malay tetap 1. Berbahasa Malay 2. Beragama Islam 3. Mengamalkan budaya Malay..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2012 at 4:06 PM

kalaulah anak pembangkang semuanya berbangsa "malay-sian" dan pergi sekolah 1 M'sia...siapa pulak nak belajo di SRJK (C/I/AR)? bior bebenor, kome

....................
Reply To This Comment ...................
September 25, 2012 at 9:00 AM

translasi sebenar perjuangan dap.. ambil yg melayu punya jd hak bersama tp pada masa yg sama kekalkan yg cina dgn hindu punya..

kalau tak paham2 lg tak tahu laa..

Post a Comment