........... Dana Open Society @ Soros Biayai Suaram ? BOSAN ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Dana Open Society @ Soros Biayai Suaram ? BOSAN !

Wednesday, September 12, 20123comments

"ROS hari ini telah mengesahkan bahawa SUARAM merupakan sebuah pertubuhan tidak berdaftar." kata Datuk Seri Ismail Sabri - Sinar Jadi HARI INI ENAM agensi akan bermesyuarat tentang Suaram - SSM,  Bank Negara Malaysia (BNM), Kementerian Dalam Negeri (KDN), Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS), Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Semua jadi ber'semangat' mungkin ekoran pendedahan Suaram ada menerima dana luar ...... bukan setakat dana luar saja tapi DANA DARI SOROS ! Nama Open Society heboh diperkatakan .....

“SSM boleh menyiasat tapi tidak boleh mengambil sebarang tindakan. Kita minta Bank Negara campur tangan,” kata Ismail.

Saya malas nak tulis panjang2, terasa macam buang masa jer .... sebab saya dah biasa dengar DANA DARI OPEN SOCIETY @ SOROS ni .... ingat lagi BERSIH yang turut dikaitkan dengan Open Society ni ? KLiK  dan KLiK . Itu pendedahan tahun lepas tuh ...... tapi sejak didedahkan, saya lihat Bersih makin aktif dengan siri2 demo haram mereka....

Oya, BERSIH tu sendiri sebuah NGO berdaftar dengan ROS ke ?

Tapi nak tengok juga mungkin Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan dapat melakukan sesuatu dalam isu Suaram @ Open Society ..... nak harap Menteri Kementerian Dalam Negeri menangani Open Society @ Bersih, memang terasa buang masa !


Kalau takde tindakan juga, kita minta Menteri Penerangan pula beraksi, lepas tu Menteri Tenaga ..... mungkin Menteri Wanita pun nak try ?

Rakyat dah bosan dengan gempak2 begini tapi tindakan tak kunjung tiba..... yang semakin kuat tertanam adalah Persepsi - Kerajaan Tidak Tegas !

Cadangan saya, lain kali benda2 macam ni kerajaan siasat je dulu dalam diam, tak payah hebohkan.... bila dah tiba masa hendak BERTINDAK, barulah cerita.

Share this article :

+ comments + 3 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 12, 2012 at 9:13 AM

adalah sukar untuk sekat dana asing masuk ke mana-mana negara kecualilah kalau digunakan untuk aktiviti teroris

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 12, 2012 at 10:23 AM

DANA TU BUKAN BAGI FREE JE..MESTI ADA SYARAT JUGA TU..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 12, 2012 at 10:40 AM

Saya mintak supaya kerajaan dedahkan nama bank yg bertanggungjawab menguruskan transaksi dana asing utk suaram. Bank yg terlibat adalah layak digelar pengkhianat negara.

Post a Comment