........... Tema Merdeka PR - Kelantan Nak Pakai DUA Tema Pulak ... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Tema Merdeka PR - Kelantan Nak Pakai DUA Tema Pulak ...

Wednesday, August 8, 201213comments

TERBARU kerajaan Kelantan bersetuju pulak untuk menggunakan tema Merdeka PR Sebangsa Senegara Sejiwa ....sepertimana yang dilapurkan semalam. 

Dari Harakah -

"Pihak Sekretariat Pakatan Rakyat dimaklumkan bahawa Kerajaan Negeri Kelantan telah bersetuju untuk mengambil tema “Sebangsa, Senegara, Sejiwa” sebagai tema Hari Kebangsaan ke 55 disamping tema Kerajaan Negeri iaitu “Kelantan Menerajui Perubahan”," kata Setiausaha Eksekutif, Ahmad Shabrimi Mohamed Sidek.

Disamping ? Lagi ganaz ..... pakai dua tema ! ( kalau saya salah, tolong perbetulkan ya )

Yalah, kan semalam Mustafa kata  - Mustafa berpendapat, setiap apa yang diputuskan pada mesyuarat kerajaan negeri tidak boleh dipinda dan ia sudah terkandung dalam agenda mesyuarat kerajaan negeri.

Jadi nak cover line terpaksalah pakai DUA TEMA tahun ni ! Kalau pakai hok PR saja, macamana nak cover kenyataan Mustafa diatas pulak ?

Nak hentam ? Hmmm .... tak perlah, biar confirm betul2 dulu. Takut lepas ubah, ubah..... lepas ubah, ubah. Buang karan jer kalau komen sekarang.

Memang kelakar la cara pemimpin2 Pas ni buat keputusan .... Daripada elok ada momentum duk hentam BN dalam isu ini, sekarang dah jadi macam pelawak pulak. 

Daripada isu tema Merdeka, dah jadi isu kecelaruan dalam membuat keputusan / decision making kepimpinan Pas  hahahahaha ....

Share this article :

+ comments + 13 comments

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 8:30 AM

Sebangsa Senegara Sejiwa ... nampakpelik bin ajaib .
Kita berpendapat slogan ini merupakan lebih dari satu dakyah DAP untukl menghalalkan konsep Malaysian Malaysia , itu baik tetapi yang jelas ini juga bertentangan dengan sikap Dong Zong dal sebuah NGO Cina yang tidak lupa dan pernah lupa memperjuangkan sekolah Cina dan pengantar Cina. Beza nya sesuai kah slogan ini digunakan , nak dikatakan sebangsa mungkin boleh kita terima sebab dalam apa juga keadaan pun satu masa nanti semua kita adalah rakyat Malaysia sedangkan Senegara juga kita adalah rakyat Malaysia akhirnya tetapi sejiwa ... adakah kaum Cina dapat emenrima satu Bahsa diMalaysia yang menjadi tunjang bahsa adalah bahasa melayu an bukan bahasa cina atau tamil..??

Kita juga melihat perjuangan DAP khusus nya adalah untyuk satu kaum sahaja dan boleh kita katakan seluruh kaum Cina bersetuju dalam diam untuk memperjuangkan sikap ultra kiasu mereka.
Kepada mereka yang ada otak fikir-fikirkan lah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 8:33 AM

Tambah satu lagi tema: Air Bersih Untuk Kelantan:

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
August 8, 2012 at 9:03 AM

Dimusim-musim perayaan hari merdeka ni kalau nak cari rumah orang melayu senang je ,"yang ada bendera Malaysia atau bendera negeri tu conferm rumah Melayu" ,tak percaya cuba-cuba jengok.
Kat kereta pong gitu.

Perbuatan tidak mencerminkan semangat,tetapi semangat melahirkan perbuatan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 9:11 AM

PAS NAK GANTI UMNO? ISU TEMA PUN HARU BIRU..LAWAK...LAWAK..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 11:13 AM

Bukan setakat air bersih jer bro...sekarang ni dah peringkat putus air...banyak kawasan telah ttdak menerima bekalan air dan ada yang dah seminggu takder air...tak taw la sampai bila bekalan boleh pulih...ker mungkin tak pulih-pulih?

idup AKSB...idup huse...tak apo...atah namo isle nak mandi junub takleh sebab tadok air pun tak apo...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 12:21 PM

Sebangsa:

Lu bangsa Msia...sekolah melayu

Lu bangsa Msia...sekolah arab

Lu bangsa Msia...sekolah keling

Lu bangsa Msia...sekolah mubaligh

Lu bangsa Msia...sekolah Cina

Sebangsa atau Sebangsat?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 1:25 PM

Adus...rsnya masing2 tlalu bpolitik sampai lupa erti kemerdekaan. Sibuk nk blawan tema,logo, tp apakah pngisian,wadah utk anak muda utk cintakan Malaysia. Udah2 la ahli politik, tlg bkempen utk kesedaran merdeka. Nk mcari pemimpin yg lebih bijak dr rakyat, tp jumpa yg lebih ego. Last2 jd la mcm ni, sekadar cam bdk2 tnjk pandai. Dh puas gelakkan Ds rais yatim, pihak lg satu pulak tolong topup lawak. Lawak bsiri...

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 2:30 PM

SALAM,

SEBENARNYA TEMA PAKATAN RAKYAT ADALAH:

"JANJI DITABURI,TEPATI JAUH SEKALI"

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 4:02 PM

inilah realiti kehidupan: ingatkan nak pekenakan orang lain, tup-tup diri sendiri yang terkena...he he

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 4:04 PM

Pulau Pinang pun nak guna tema sendiri,'budaya bersih merdekakan rakyat'.4 negeri 4 tema yg berbeza.Ini manifestasi konsep agree to disagree yang diekspresikan dalam pentadbiran PAKATan ke apa?Hahahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 4:07 PM

1Bangsa. 1Negara. 1Jiwa.
Mcm 1Malaysia je. PR xde ideal lain ke?
Lg 1, sejak bila Pas ni rela pakai 1Bangsa? Bkn diorg elergik giler dgn bangsa2 ni? hehe

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 5:09 PM

Menarik komen saudara ...

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 5:11 PM

bagaimana dengan tema ini -

" WA CAKAP LU ...." ?

Post a Comment