........... Pas - Kalau Dap itu Haram Maka Umno LEBIH Haramnya ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Pas - Kalau Dap itu Haram Maka Umno LEBIH Haramnya !

Wednesday, August 8, 201217commentsPengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa'amah.

Adalah haram dan berdosa untuk umat Islam menyokong DAP yang secara terang-terangan menentang penubuhan negara Islam serta pelaksanaan hukum hudud.

Abdullah Sa'amah berkata, umat Islam juga tidak boleh menyokong mana-mana pihak yang bekerjasama atau menjalin pakatan dengan DAP pada pilihan raya kerana sokongan itu akan turut membawa kemenangan kepada DAP.

Beliau berkata, agenda perjuangan DAP berbeza dengan MCA dan MIC dalam Barisan Nasional (BN) yang digolongkan sebagai bukan kafir harbi iaitu tidak membawa kemudaratan kepada kedudukan Islam dan umat Islam.

 "Perjuangan DAP tidak terima Perlembagaan negara, mereka mahu sama rata Islam dan bukan Islam, kuil dan masjid juga mahu sama rata. Wajib orang Islam dalam Pas, UMNO dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) menolak DAP yang mencari jalan hendak menguasai negara melalui undi pada pilihan raya” - Utusan
Ketua Dewan Ulama Pas Kelantan, Datuk Mohamad Daud

Pas Kelantan tidak menafikan adalah haram mengundi golongan yang menentang Islam pada dasarnya namun ia dibolehkan bagi menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional (BN) yang diterajui UMNO.

Ketua Dewan Ulama Pas Kelantan, Datuk Mohamad Daud berkata, hukum itu boleh berubah mengikut keadaan dan waktu tertentu.

Beliau mendakwa, dalam situasi sekarang, dasar kerajaan BN jelas bercanggah dengan tuntutan agama dan ia sepatutnya ditolak walau dengan apa cara sekalipun.

 "Kita sedia maklum UMNO dan BN menolak perjuangan Islam, tolak hukum hudud selain banyak kepincangan yang berlaku dalam pemerintahannya seperti rasuah, salah guna kuasa dan sebagainya”

"Maka, Pas yang memperjuangkan Islam mesti tolak kerajaan yang membenarkan kemungkaran berlaku. Untuk itu, kita memang tidak mampu melainkan dengan adanya pakatan pembangkang seperti sekarang” - Utusan

Pas berputar-putar ayat untuk membolehkan dan menghalalkan benda yang haram. Amat menyedihkan apabila kita ketahui bahawa mengundi DAP kafir harbi yang menolak Islam/Hudud secara terang-terang, adalah haram, tetapi dibolehkan oleh Dewan Ulama PAS. 

Pas menyatakan, “UMNO menolak perjuangan Islam dan tolak hukum hudud”.  Soalannya bila masa kah Umno menolak Islam/hudud mentah-mentah secara total, seperti mana DAP menolak hudud/Islam dengan “melangkah mayat Karpal Singh terlebih dahulu” ?

Setakat Pak Lebai Pas main sebut sahaja Umno menolak Islam/hudud, tetapi tiada asas yang kukuh, amat memalukan dan merendahkan martabat dan maruah alim ulama Pas. Cuba bandingkan penolakan DAP kafir harbi terhadap Islam/hudud secara total dan juga Umno yang dituduh menolak Islam dan Hudud. Orang Islam Umno, seperti juga Pas, ke masjid, berpuasa dan sembahyang. Dimanakah lojik akal menyatakan Umno menolak Islam dan Hudud.? SETERUSNYA - KLiK HHalem

                              ***************************************

MATLAMAT UTAMA Pemimpin2 Pas dalam kehidupan ini adalah MEMILIKI KUASA POLITIK sepertimana dimiliki oleh Pemimpin2 Umno tika ini.  ITU SAJA. Jika bergabung / bekerjasama dengan Umno, Pas akan hanya merasai sebahagian kecil saja dari kuasa yang diidamnya. 

TIDAK MUNGKIN ! Pas mahu CONTROLLING POWER. Setakat berkongsi sedikit kuasa  melalui perlantikan 1-2 orang pemimpinnya menjadi Menteri dan 2-3 orang lagi jadi Timbalan Menteri .... BAIK TAK PAYAH ! 

Pas tidak mahu menjadi seperti Mca atau Mic dalam BN tapi Pas mahu jadi seperti Umno dalam BN. Dan Umno pula diturunkan pangkat menjadi seperti Mca. Kalau itu yang ditawarkan, SERBAN AKAN BERTUKAR SONGKOK ANYTIME !

Itu niat dan perjuangan sebenar pemimpin2 Pas. Yang SELAIN dari itu SEMUANYA RETORIKS, SEMUANYA sekadar CAKAP2 KOSONG. Bagi mencapai mimpi, mereka mengHALALkan segala tindakan mereka dan mengHARAMkan segala berkaitan Umno.

Dap yang terang2 menolak Islam sehingga sanggup MATI pun masih sanggup Pas pertahankan demi mencapai matlamat mimpi mereka ! 

Memang BODOH orang Pas yang begitu mudah tertipu dan terpengaruh dengan dakyah pemimpin2 mereka. 

Kalau dah terang2 cakap MENENTANG ISLAM, tidakkah KAFIR HARBI namanya ? Itu pun Pas masih nak bekerjasama ? Kalau kerjasama dalam keadaan Pas mempunyai pengaruh dan kuasa YANG LEBIH, boleh berkira lagi. Tapi hakikatnya DAP yang LEBIH berkuasa dan LEBIH berpengaruh dalam membuat dasar dan keputusan, dalam Tahaluf Siyasi yang bernama Pakatan Rakyat.

Jika PR menang, apa yang pasti berlaku adalah - kuasa politik orang Islam akan BERKURANG dengan banyak sementara kuasa orang kafir harbi Dap akan BERTAMBAH begitu banyak sehingga mampu mempunyai pengaruh besar dalam menentukan cara pemerintahan kerajaan.

Semuanya gara-gara pemimpin Pas yang tamakkan kuasa !

Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 5:20 PM

Haram, berdosa undi DAP (Utusan Malaysia 7 Ogos 2012)
Sekadar pandangan....
Penulis ingin memtik laporan akhbar yang melaporkan seprti dibawah:-
`KOTA BHARU 7 Ogos - Adalah haram dan berdosa untuk umat Islam menyokong DAP yang secara terang-terangan menentang penubuhan negara Islam serta pelaksanaan hukum hudud.
Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa'amah berkata, umat Islam juga tidak boleh menyokong mana-mana pihak yang bekerjasama atau menjalin pakatan dengan DAP pada pilihan raya kerana sokongan itu akan turut membawa kemenangan kepada DAP.’
Saranan dan pendapat Pengasas Pondok Geting Tumpat ini pasti mendapat maklumbalas dari pihak PAS khasnya dengan mengeluarkan `fatwa’ yang menghalalkan ahli PAS mengundi DAP dan atau kumpulannya. Ini di buat supaya rakyat Islam akan menjadi was-was dan akan timbul cerita Pengasas Pondok Geting tersebut dibayar oleh UMNO/BN. Ustaz Abdullah ada dendam kesumat terhadap Tok Guru Nik Aziz.
Saya kuatir saraan ini tidak diambil berat oleh pengikut PAS dan yang lebih menyedihkan ianya di laporkan oleh UTUSAN MALAYSIA, yang pada presepsi pengikut PAS adalah PEMFITNAH TERBESAR di Malaysia. Pengikut PAS akan menolak terus saraan tersebut walaupun saraan tersebut adalah betul.
Pandangan saya saraan haram dan berdosa mengundi DAP ini mesti disampaikan kepada pengikut PAS secara direct (macamana?) selain daripada maklumat tambahan kepada rakyat Malaysia yang `silent majoriti’. Utusan Malaysia sensatif kepada pengikut PR. BN perlu mencari jalan yang sesuai menyembarkan saranan tersebut.
Ikhlas dari
Nasirwise.blogspot.com

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 5:20 PM

PAS bodoh. nak buat camne. org suka PAS pun bodoh. dia ingat allah tu parti PAS. dah la bodoh, tak boleh diajar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 5:27 PM

betul .... betul .... betul...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 5:41 PM

kalau benar Pas akan mendominasi Dap dan PKR, kami pihak atas pagar tak kisah berikan lampu hijau untuk Pas kalau teokrasi penuh adalah satu yang ikhlas.

ATAS PAGAR

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 5:48 PM

Ni dok Asyik Hudud, Hudud, hudud, perhal?
Soal Pokok dulu.... ler kan Islam bermula dengan shahdah?
Dalam Shahadah ada pengakuan "La ilahh illallah, Muhammadur Rasullah" Kalau semua ikhlas dan jujur dalam pengakuan tak payah dok putar sana putar sini....

Aqeedah betul, insya allah semua akan betul.. Buat masa ni
nak bincang hudud buat aper lagi... Dah kenal ker kita ni akan Allah azzawa jalla? Sudahkah kita bertqwa dengan sebenar2 taqwa seperti di perintahkannya? Wahai orang orang yang beriman, bertaqwalah akan Allah sebagaimana yang mesti kita bertaqwa kepadanya?

Kalau masih ada yang masih keliru dalam hal Tuhan yang Maha Agung, kerana masih ramai manusia termasuk rakyat Malaysia yang masih bolih ditipu olih yang bersorban dan berjanggut disebab tidah mengenali Allah dalam ertikata yang sebenarnya nak Hudu aper? Perkataan ustaz, kiai dan yang sewaktu di telan bulat tanpa meminta bukti dan dalil yang Haq - Alquran dan Hadis nak cakap Hal Hudud?

Contoh terbaik adalah dari sejarah penyebaran Islam dari Rasullalah s.a.w... 13tahun di Mekah dok ajar tauhid dan aqidah..contoh ayat2 turunan Mekah tak bincang hudud pun...

Bila iman umat dah teguh, tegnok bukti keteguhan aqidah...bila ayat mengharamkan arak turun di Madinah...Jalan jalan di Madinah bak umpama Sungai mengalir arak yang di tuang kerana keharamannya..

wallahu 'alam.

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 6:35 PM

Setahun sekali muncullah saudara Jabalnur kita ni .... macam Hari Raya la pulak :))

TerimaKasih !

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 6:36 PM

Mampukah Pas jadi dominan dalam PR sepertimana Umno dalam BN ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 9:08 PM

...PKR dan PAS akhirnya bersetuju untuk tidak melaksanakan Hukum Hudud, setelah mengambil kira bantahan keras daripada satu lagi parti komponen Pakatan Rakyat, iaitu DAP. Perlaksanaan Hukum Hudud memerlukan persetujuan ketiga-tiga parti, malah pindaan perlembagaan, maka PAS dan PKR akhirnya bersetuju untuk menghormati pendirian DAP....

...Demikianlah keputusan mesyuarat pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat yang mengambil masa lebih tiga jam, bermula jam 9 malam tadi di ibu pejabat PAS di Jalan Raja Laut. Ketua Umum PKR Anwar Ibrahim memberi jawapan sedemikian ketika ditanya dalam sidang media yang mengambil masa kira-kira 10 minit, bermula pada 12.20 tengah malam tadi....

baca sini http://www.merdekareview.com/bm/news_v2.php?n=12297

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 10:49 PM

Pendapat tokoh ulamak yg berterus terang,walaupun mereka jarang mahu terlibat dgn politik.

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 11:04 PM

Iktikad orang PAS cukup bahaya. Mereka sanggup bersengkokol dengan kapir harbi demi hendak menentang parti yang telah banyak berjaya memertabatkan Islam di Malaysia ni iaitu UMNO. Yang buruk pasal UMNO mereka khatam dan hafiz semuanya, tetapi perkara baik yang UMNO buat mereka malu nak sebut, mereka kunci rapat-rapat. Kalau boleh biar para penyokong mereka tak nampak kebaikan UMNO. Munafik besar mengalahkan bapak munafik Abdullah bin Ubai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2012 at 12:07 AM

Bro Din, puak2 Pas ne, betul2 x tau malu, betul lah kata hang, nawaitu mereka politik & kuasa saja, aku hairan macam mana pengikut2 mereka x nampak apa yang kita nampak, puak2 ne macam orang siam kata TOLEY ROY PERSEN (bohong sampai x bolih pakai), diri sendiri pun sebagai Pak2 lebai senget (x betul) masih nak kata lagi dekat orang lain, nasihat aku kpd Pak2 lebai senget ini, belek2 lah (lihat) diri dekat cermin dirumah, mudah-mudahan dibulan yang baik ini, kita dapat muhasabahkan diri, siapa kita dibumi yang fana ini.

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2012 at 1:13 AM

wajar ditanya juga apakah keuntungannya mereka tampil dengan kenyataan begitu, kan ? Jika tidak mendapat laba politik, wang atau pengaruh .... tidakkah itu bukti mereka ikhlas ?

....................
Reply To This Comment ...................
August 9, 2012 at 1:14 AM

sebab itu saya beberapa keluarkan gambar2 supaya kita faham bagaimana cara orang Pas berfikir .... saya sendiri pun masih tak faham sepenuhnya !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2012 at 10:44 AM

PAS NI DIKETUAI OLEH SEORG YG PENDENDAM SELAGI NIK AZIZ ADA SELAGI TULAH PAS KAN TEUS MEMBENCI UMNO..MATLAMAT MEREKA CUMA SATU IAITU UNTUK MENUNDUKAN UMNO..SIAPA YG BERKUASA SELEPAS ITU MEREKA TIDAK PEDULI..KENYATAAN KETUA DEWAN ULAMA PAS TU PENUH DENGAN PRESIPSI SEMATA MATA..MALANGLAH JIKA KITA MASIH BELUM KENAL WAJAH PAS YG SEBENAR

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2012 at 10:48 AM

Sebenarnya saya masih terpaku dan terkejut dengan kenyataan berani mati dari Ketua Dewan Ulama Pas Kelantan. Tak tahu nak cakap macammana lagi dengan orang2 PAS ni. Sudah terang lagi bersuluh tapi tetap nak tutup lampu. Selagi namanya orang PAS itulah jawapannya. Mereka sudah diajar teknik menjawab soalan. Tak perlu membuang masa untuk berfikir dan menjawab soalan. Ikut sahaja skrip dan teknik yang yang telah dipelajari. Untuk lebih power gunakan nama TGNA sebagai endorsment.

So saya malas nak komen tentang apa yang diperkatakan oleh keldai seekor ni. Buang masa sahaja. Kita kena faham, kalau dia menjawab yang sebaliknya, kedudukannya di dalam PAS akan terjejas dan dia akan menerima nasib yang sama dengan Hasan Ali. Orang sebegini lebih mementingkan jawatan semata2 daripada menegakkan hukum Islam.

Janji hudud, negara Islam hanyalah gula2 yang diberi kepada penyokong untuk mendiamkan mereka seketika dari tangisan. Mereka sedar dengan modal gula2 mereka bakal kenyang dengan hidangan kambing golek dan siakap sweet and sour.

akuantiPAKATAN.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2012 at 11:43 AM

PAS BODOH DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG KUKU KAKI...ITU JE KOMEN AKU.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2012 at 9:32 AM

aku sokong ulamak pas ni kata wajib sokong dap terutamanya si kafir kapala pusing, lim kau sial, lim iguang engkau, terasa berkokok, ronie liung, ambigaga. ... kerana banyak jasa mereka ini kepada isle ... kalau ikut kitab pas boleh pahala besar kalau sokong depa ni. apatah lagi jiga malaysia ini dipimpin oleh umat nabi lut bertambah-tambah pahala ... take beer ...

Post a Comment