........... MEMUALKAN ! Pas Merayu Undi Kafir - Jangan kaitkan Undi Pas Dengan Hudud | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MEMUALKAN ! Pas Merayu Undi Kafir - Jangan kaitkan Undi Pas Dengan Hudud

Tuesday, August 28, 201225comments

Kalau sebelum ini Mat Sabu yang terketar-ketar ketakutan menafikan beliau ada berkata yang Pas bercadang hendak membuat usul Hudud sekiranya PR menang ( KLiK ), belum masuk Maghrib lagi, beberapa lagi pemimpin Pas turut sama mengeluarkan kenyataan yang bernada MEMUJUK orang kafir supaya JANGAN PERCAYA YANG UNDI PAS ITU BERMAKNA ANDA UNDI HUDUD !

Anda baca lah artikel TMI ini -  Voting for PAS does not equal aye for hudud, Mustafa says   saya nak copy pun rasa nak muntah ! Keseluruhan artikel lebih berupa BODEK TAHAP GABAN supaya jangan kaitkan Undi Pas dengan Hudud.

MENYEDIHKAN ! MEMUALKAN ! !
    
Saya tidak sangka akan ketahap ini sekali parti Pas sanggup berlutut demi mengemis undi orang kafir !

Dr Hatta pula MERAYU Sin Chew supaya menarik balik artikel semalam tentang kenyataan Mat Sabu itu.

Share this article :

+ comments + 25 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 7:31 PM

hancur lebur PAS skg...tngklah reaksi Melayu pada PAS masa PRU-13 nanti

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 7:41 PM

Betoi kata hang DT,

kalau Ameno tak berganjak apabila di persepsikan

'undi Ameno samalah undi Melayu',

kenapa pulak Parti Isle teranjak apabila dipersepsikan

'undi Pas samalah undi hudud'?

....................
Reply To This Comment ...................
August 28, 2012 at 7:51 PM

Dululah .... kita tidak akan terkejut kalau statement - 'Jangan kaitkan Hudud dengan Pas' dikeluarkan oleh UMNO TAPI SEKARANG pemimpin PAS SENDIRI MERAYU SUPAYA JANGAN KAITKAN PAS DENGAN HUDUD !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 7:52 PM

dt..aku dh meluat klu tengok puak2 jangoat pki serban dan jubah ni..tp mulut ya allah...klu ceramah maki hamun tak lekang di mulut

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 7:54 PM

Sebenarnya mereka (PAS) tersangat bebal. Pandai tak boleh di ikut dan bodoh tak boleh di ajar. Mereka benar benar jenis yang jumud dan tidak ada ILMU. Satu Malaysia sudah bercakap pasal HUDUD dan satu Malaysia juga faham PAS akan menggunakan agenda HUDUD dalam kempen PR kelak. Semua rakyat maklum bahawa undi PAS samalah saperti undi HUDUD kerana PAS bertujuan membentuk Negara ISLAM (konon) kalau Berjaya ke Putrajaya (mustahil). Saya bersetuju bahawa HUDUD adalah hukum yang sudah sepatutnya dilaksanakan setelah perincian hukum tersebut dikaji secara Islam.

PAS sepatutnya, sekiranya punyai ILMU yang benar benar cukup, berikan penerangan kepada parti komponen berkenaan HUDUD. Setelah diasak hebat oleh pejuang pejuang HUDUD masih lagi tidak berbuat apa apa, hanya menyalahkan orang lain dan takut undi kafir hilang. Sekiranya PAS benar benar IKHLAS dalam perjuanganya untuk membentuk sebuah negara ISLAM, sepatutnya bertindak berani. Jika sekiranya PAS faham akan perjuangan ISLAM dari artikata sebenarnya, tak mungkin PAS bersikap kalut dan penakut.

....................
Reply To This Comment ...................
August 28, 2012 at 8:01 PM

Itu belum kira dari segi PERSEDIAAN Pas untuk Hudud. Maksud saya, kalau kita betul hendakkan sesuatu, sudah pasti dalam kita mengejarnya, waktu sama kita juga buat persiapan. Ada sesiapa nampak sebarang persiapan untuk Hudud di Kelantan ?

Ada Pas persiapkan peguam, hakim, penguatkuasa yang terlatih untuk Hudud ? Ada Pas cetak buku panduan untuk disebarkan kepada rakyat bagi tujuan pemahaman ?

18 TAHUN surat amaran Tun Mahathir dijadikan alasan, sekarang - Jangan Kaitkan Hudud Dengan Pas !

Saya teringat slogan Pas semasa menang Terenggany 1999 dulu - ISLAM UNTUK SEMUA.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 8:39 PM

hehehe ... betul la tu .. kalau berkehendakan putrajaya. boleh je buang negara islam .. boleh kawtim pasal murtad, alkohol dan sewaktu denganya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 9:36 PM

cuba hang kuarkan balik pasal kes hudud nie, bila nak pilihanraya jer kecoh parti ajaran sesat nie berbuih2 mulut pasal hudud.
nak kata bodo, kesian pulak, Fed. Govn dah bg green light soh buat kt kelantan, sampai skang x buat2, pastu br2 nie kecoh nk buat jawatankuasa hudud kt kelantan, sampai skang sunyi sepi....
gua punya pandangan senang jer, parti ajaran sesat nie memang bahalol pasal main2 kan hukum hudud especially nak pilhanraya.
gua boleh bet lps pilhanraya semua ahli parti ajaran sesat nie jadi 'setan bisu' bak kata Ustaz Nasha psl hukum hudud nie.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 9:49 PM

dari segi ketinggian, Pas lebih tinggi dari berbanding Dap hanya dalam aspek hudud. Dalam lain-lain aspek, Dap lebih tinggi

kalau hudud tak ada, nampak gayanya Dap segala-galanya lebih tinggi dari Pas

Implikasinya?

....................
Reply To This Comment ...................
August 28, 2012 at 9:54 PM

Kalau Dap kencing, Pas akan basah lenjun?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 10:37 PM

PAS bukan tak nak laksanakan di Kelantan, tapi tak tau macamana nak lakukan. saperti orang nak bertukanglah katakan, alat alat tukang langsung tak ada, macamana nak tukang. senang cerita persiapan tak der langsung. oleh itu buat kecohlah yang terbaik dan bagi yang bodoh kutuk halia, mereka akan salahkan UMNO/BN. biasalah kannnnn?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 10:38 PM

kalau nak Islam kena buang Putrajaya lah. susah PAS nak pilih tuh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 10:39 PM

itu kan makanan setannnnn. LIHATLAH SHAITAN DIKALANGAN KAMU .......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 10:41 PM

dah terbalik nampaknya supaya senang ajer nak salahkan UMNO. agaknya PAS ni sedang mencari identiti diri sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 28, 2012 at 10:42 PM

melainkan Melayu yang bodoh dan ketinggalan saperti pencacai pencacai PAS

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2012 at 12:04 AM

Musibah kepada sesiapa yang mempermainkan hukum islam. Janji nak buat hanya dimulut, tidak dihati. Mulut cuma berkias demi mendapatkan undi dan sokongan.... Semuanya untuk mendapatkan secebis kuasa dan kedudukan dunia. Agama diperdagangkan. Ada ulamak menyatakan... Islam bukan untuk dipertandingkan, tapi islam hendaklah diperjuangkan keperingkat sepatutnya, agar dipraktikan didalam masyarakat. Mana ada parti politik yang menggunakan agama untuk dipertandingkan dalam pilihanraya? Kecuali apa yang dibuat oleh pas.
Kini musibah memakan diri... Kekalahan menjadi fitnah, kemenangan juga menjadi fitnah (musibah).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2012 at 12:06 AM

Tu dok tunggu nak kena kencing lah tu... Lepas pru13 ketahuanlah pas, he he he!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2012 at 1:02 AM

parti yang tolak hukum tuhan apa statusnya?

tidakkah para agamwan tererak ringan-ringankan mulut

dan mengulas status terbaru Parti Agama ini?


....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2012 at 1:18 AM

Sdra Din,
I'm sick, sick, sick of Pas' hudud dance. Memang memualkan.

Segila2 Raja Petra, ada juga juga betul nya saperti dia menulis dlm artikel terbaru nya berjudul "The trouble with mother-tongue education":

"Why pick and choose certain items from the Qur’an? If you want to talk about the Qur’an then there will be many things to talk about. And one thing that PAS will need to do is to announce that it will NOT be contesting the coming general election because this is not what the Qur’an says we must do and this is not the way that governments are chosen in Islam.

Will Pakatan Rakyat now just be PKR and DAP? At least that will solve the current impasse regarding Hudud. Problem solved. No more PAS in Pakatan Rakyat so no more Hudud."

....................
Reply To This Comment ...................
August 29, 2012 at 1:38 AM

saya tertanya apa jadi dengan seruan Harussani mengenai islam yang ada pada nama Pas.... kan kecoh sekejap hari tu, terus senyap.

....................
Reply To This Comment ...................
August 29, 2012 at 1:46 AM

Funny thing is,Pas really thought the pro-Dap chinese would vote them because of their perjuangan ! Even if you put Geng Budak Sekolah against BN in one-on-one fight, the kids would still get their votes. Pas perjuangan is a non-issue ! ABU is.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2012 at 1:51 AM

Sebab itulah agama perlu diasingkan dari politik. Bukan dicampuradukkan. Jika agama disatukan dengan politik, pengikut akan jadi keliru. Sehinggakan tidak dapat membezakan mana satu agama, mana satu parti politik. Sedangkan agama bukannya parti politik dan parti politik bukannya agama. Lebih mengelirukan lagi apabila arahan daripada pemimpin parti dianggap sebagai sebahagian daripada tuntutan agama. Oleh kerana itulah, bagusnya umno kerana tidak menggunakan agama demi manfaat politik, tetapi menggunakan politik demi membela dan memartabatkan agama.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2012 at 10:26 AM

dalam politik tu pun ada agama sebab agama adalah peraturan. kita orang Islam, peraturan hidup kita mengikut Islam. dalam agama pun ada politik iaitulah peraturan. cuba kita lihat politik dari kacamata Islam dan bukanya Islam itu dilihat dari kacamata politik. dengan itu kita dapat rumuskan bahawa AGAMA itu diperlukan oleh kedua dua tadi dan dengan sendirinya AGAMA ISLAM itu hendaklah diletakkan diatas ditempat yang sepatunya berada.

dengan itu dapatlah kita berpolitik secara ISLAM yang sebenar dan bukanya saperti yang dipermainkan oleh pehak sebelah sana. saperti jugalah hukum HUDUD, sekejap boleh, sekejap lagi tak boleh; mula jadi agenda perjuangan, kemudian digugurkan dan diganti dengan negara berkebajikan, lepas itu nak dekat PR mainkan balik issue HUDUD. bila disangkal oleh DAP, terbantut. Islam apa namanya ni? jelas sekali AGAMA ISLAM dipolitikkan, kononya berpolitik secara ISLAM.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2012 at 5:36 PM

btul lah bro, teman rasa parti ajaran sesat tue xder niat pun nak buat bersungguh2 pasal hukum nie3, diorg nak kencing jer pengundi konon diorg lah pejuang Islam/ lebih Islamik dari org len psl nk menang pilihanraya...teman boleh gerenti parti ajaran sesat nie pun x tahu sebenarnya hukum hudud menurut pandangan Islam dengan lebih mendalam, yang diorg tau hudud pandangan parti ajaran sesat...buat malu jer...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 29, 2012 at 10:32 PM

maknanya perjuangan ustaz nasha telah lari dari perjuangan pas kini. ustaz nasha bertegas mahukan hukum hudud dilaksanakan manakala haji adi dah buang semnagat mahu melaksanakan hukum hudud. mat sabu pun bersetuju untuk tidak melaksanakan hukum hudud dan Dr Hattam pun mengaku (secara tersirat) bahawa pas tidak mahu melaksanakan hukum hudud. maknanya ialah ustaz nasha pasti akan dibuang dari pas ... er puak alamak dalam pas, seperti si harun din yang amat arif dalam menasihatkan orang lain tak nak nasihatkan dua makhluk Allah ni (mat sabung dan dr hattam) agar mereka sedar kembali kepada perjuangan pas, atau datuk harun din takut kepada mereka berdua walaupun mereka berdua sanggup mempermainkan perjuangan pas.

Post a Comment