........... Isu Tema Merdeka Pas - SENJATA MAKAN TUAN ! Memalukan .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Isu Tema Merdeka Pas - SENJATA MAKAN TUAN ! Memalukan ....

Tuesday, August 7, 201212comments

KELANTAN PUN PAKAI TEMA MERDEKA LAIN ! ?

Artikel sebelum ini saya menanyakan kenapa Kedah memilih untuk tidak bersama 3 negeri PR lain menggunakan Tema Merdeka yang sama  ........... hari ini bila Mustafa Ali menyatakan bahawa Kelantan pun akan pakai temanya sendiri, saya rasa dah boleh agak jawapannya cuma satu persoalan sampingan lain pula timbul - Kenapa Kelantan dan Kedah tak pakai tema yang sama ?

KELAKAR bila puak yang PALING BISING tentang isu tema Hari Merdeka yang dipilih oleh BN, siap tubuh satu Jawatankuasa Khas bagi memilih tema baru - SEbangsa SEnegara SEjiwa - kemudian hebuh mencanangkan satu negara kenapa tema mereka lebih sesuai berbanding tema BN... last-last MEREKA SENDIRI TAK SEPAKAT PAKAI TEMA YANG DIPILIH !

Harakah pula cuba untuk tidak mensensasikan isu dengan memilih tajuk artikel ini - Merdeka : Negeri Pakatan guna logo sama - Sepatutnya tulis tajuk - Negeri PAKATan sePAKAT Guna Logo Sama Tapi Tidak sePAKAT Dalam Tema, baru jelas keadaannya.

Alasan yang diberikan Mustafa -

"Kita telah berbincang perkara ini dua minggu lepas namun bagi Kelantan dan Kedah telah memutuskannya lebih awal.

"Keputusan kedua-dua negeri tersebut telah diputuskan di dalam mesyuarat kerajaan negeri masing-masing kerana mereka tidak mahu menggunakan tema yang diputuskan oleh kerajaan pusat,"


Tambahnya lagi, Pakatan Rakyat telah membuat keputusan bahawa Kelantan dan Kedah akan menggunakan tema berlainan setelah melihat segala persiapan ( persiapan ? ) yang dilakukan oleh kedua-dua negeri.

"Namun diperingkat parti (Pakatan Rakyat), kita telah mengambil keputusan bahawa logo yang akan digunakan adalah selaras pada setiap negeri.

"Yang hanya membezakannya adalah dari segi tema sahaja,"


Mustafa berpendapat, setiap apa yang diputuskan pada mesyuarat kerajaan negeri tidak boleh dipinda dan ia sudah terkandung dalam agenda mesyuarat kerajaan negeri.


Kelantan dan Kedah telah putuskan LEBIH AWAL ? 

Suka saya ingatkan Mustafa Ali akan pesanan Nik Aziz ini  ( KLiK ) - 

"berkatalah sesuatu yang benar di bulan Ramadan."

"Janganlah dididik lidah berbohong lebih-lebih lagi di bulan yang mulia ini,"

 
Ada sesiapa pernah dengar tema Kedah dan Kelantan sebelum PR tubuhkan Jawatankuasa memiih tema baru dulu ? Dan semasa mengumumkan tema PR yang baru, langsung tidak disebut yang Kedah dan Kelantan dah ada tema sendiri ? ?

Cuba klik dan baca apa yang HARAKAH tulis minggu lepas, dan cari apakah ada disebut Kedah dan Kelantan sudah ada tema sendiri.....

Sebangsa, Senegara, Sejiwa tema Merdeka Pakatan - 1 Ogos

“Kami rumus dan ranumkan sehingga kami memilih “Sebangsa, Senegara, Sejiwa,” kata Pak Samad !

Mustafa Ali pada sidang media sama pula berkata, pemilihan tema oleh Pakatan Rakyat lebih inklusif, ada semangat kebersamaan, merangkumi sentimen dan jiwa seluruh rakyat Malaysia.

“Kita turut cadangkan logo dan lagu mesti serasi dan selari dengan tema yang dicadangkan. Kami akan hantar secara rasmi kepada kerajaan Malaysia,” 


4 negeri Pakatan guna tema 'Sebangsa Sejiwa Senegara' - 2 Ogos

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar (gambar) berkata, pihaknya akan memilih tema untuk digunakan di peringkat negeri diterajui Pakatan Rakyat (PR) iaitu Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan Kelantan, lapor laman Kedah Lanie.


Alih2 sekarang Mustafa kata Kelantan dan Kedah dah ada tema mereka sendiri ???

oya, saya ada screen shot ketiga-tiga artikel Harakah yang saya sebut dibawah hehehehe ....


                                ****************************************

Mustafa Ali menipu dah PASTI.  Saya pakai sumber Harakah semuanya. TAPI kenapa Kelantan dan Kedah tidak mahu pakai tema Merdeka PR - Sebangsa Sejiwa Senegara ? Tak takut Pak Samad mengamuk nanti ?

Disebalik keghairahan Pas memainkan isu tema ini, pemimpin Pas sebenarnya TIDAK BERAPA SELESA dengan perkataan SEBANGSA dan SEJIWA yang mereka sendiri pilih ! Sendiri boleh agak la kenapa ....

Kesedaran datang lewat, yakni setelah mereka sendiri buat kecoh dan setelah mereka sendiri umumkan tema baru. Jika kerajaan Pas Kelantan dan Kedah ikut sama menggunakan perkataan Sebangsa dan Sejiwa, mereka takut tindakan itu bakal menjadi senjata makan tuan.

Jadi secara SENYAP Pas umumkan Kedah pakai tema lain dan hari ini umumkan Kelantan pun pakai tema lain dan dihighlitekan perkataan LOGO SAMA bagi mengaburi pemikiran rakyat !

ADOI ! AMAT  MEMALUKAN ! !  Ini baru dikatakan SENJATA MAKAN TUAN ! Hahahaha ...Share this article :

+ comments + 12 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 7, 2012 at 6:04 PM

Kalau tema pun boleh berlainan dengan Kerajaan majoriti yang dipilih rakyat, kenapa mereka tidak gunakan tarikh lain untuk menyambut kemerdekaan Malaysia tafsiran mereka sendiri??? Bukankah 31 Ogos itu tarikh kemerdekaan ciptaan UMNO bersama penjajah British???

Kalau 31 Ogos mereka sambut juga, maknanya mereka iktiraf tarikh dan usaha yang UMNO buat untuk melihat Tanah Melayu ni bebas dari penjajahan negara asing. Jika sudah iktiraf, maka elok juga mereka iktiraf tema yang ditentukan kerajaan pilihan majoritti rakyat...

Jika tidak, saya sarankan mereka sambut je hari merdeka mereka pada 20 Oktober, sempena Hari Hartal ciptaan "sejarahwan" Pengencing Rakyat....!!!! Takpun 16 September sempena AnWAR menjadi PM in waiting 4 tahun lalu....

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
August 7, 2012 at 6:06 PM

hahaha....mereka ni semua mmg lawak siot.....nak lempar taik sendiri kat orang lain tapi akhirnya rasa sayang pulak dgn taik tu...lastly sapu kat muka sendiri.....adoyaiiiii

pencacai Pakatan Hantu Haram apa cerita???...tak berbunyik langsung ke???....kahkahkah

kesian....kesian..ni pemimpin yg nak dipilih????..isu simplepun x ble sepakat???....heheheh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 7, 2012 at 6:56 PM

SEBELUM HARAMKAN SESUATU AMALAN PASTIKAN BAHAWA AMALAN BERKENAAN BETUL-BETUL TIDAK AKAN DIKUTIP SEMULA.

MAKANYA SEBELUM SEBANGSA DIKAITKAN DENGAN AMALAN ASSOBIYAH DAN DIBUANG, PASTIKAN DULU BAHAWA ASSOBIYAH TIDAK AKAN DIKUTIP BALIK KALAU TIDAK MANA NAK LETAK MUKA!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 7, 2012 at 7:22 PM

Tema bunya mcm Sexbangsa, Sexnegara, sexjiwa..... hihihi...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 7, 2012 at 7:49 PM

Puak2 bewak ni mana ada rasa malu....kemaluan jer lebih bro

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 7, 2012 at 7:58 PM

Bro memang tak suka Pas ek? Saya tengok bro memang tekun menghentam Pas dan hujah2 bro memang mengancam! Menangis lah orang Pas kalau masuk sini :-)

....................
Reply To This Comment ...................
August 7, 2012 at 8:02 PM

Tak silap pernah ada ura2 PR nak ubah tarikh Merdeka ke 16/9 semasa hebuh isu Matsabu komunis

....................
Reply To This Comment ...................
August 7, 2012 at 8:04 PM

Kalau saudara perasan la, diorang dah senyap isu tema Merdeka ni hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
August 7, 2012 at 8:07 PM

DOK EEEEH.... ! saya tegur sebab SAYANG ! Dan saya tegur semua bersebab.

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 8:17 AM

“Sebangsa, Senegara, Sejiwa,” dulu kata bangsa2 tak main... tu kan ada perkataan bangsa. Slogan ni dalam versi omputehnya ialah " Malaysian Malaysia". Macam mana pusing pun, abang besar DAP juga yang memegang tampuk keputusan akhir.... he he he!

....................
Reply To This Comment ...................
August 8, 2012 at 8:19 AM

Sila baca artikel ketiga selepas yang ini, dimana Kelantan buat keputusan nak pakai juga tema PR DISAMPING temanya sendiri !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 8, 2012 at 4:25 PM

hakikatnya kte perlu menyemai semula nilai kejujuran & keikhlasan dlm perjuangan..sepatutnya yg benar perlu dibenarkan...yg salah katakan salah..x gitu...bukannya berkata atas kepentingan sendiri semata-mata...

Post a Comment