Anda Nilaikan Sendiri Cara Orang Pas Berfikir Melalui Gambar ini

Sunday, August 5, 201216comments


Saya copy dari sebuah blog Pas -


Anda nilaikan gambar serta captionnya ...... dapatkah anda selami perasaan dan cara orang Pas berfikir ?


PS - Artikel ini TIDAK bermaksud menghina sesiapa tapi cuba membawa pembaca supaya dapat memahami cara pemikiran orang Pas.

Orang lain tengok gambar diatas ..... BIASA JER ... tapi orang Pas tengok pula .. Allahuakbar !  Beza kan ..... Untuk 'rapat', kita kena kenali orang itu dulu.

Share this article :

+ comments + 16 comments

....................
Reply To This Comment ...................
August 5, 2012 at 10:08 PM

dpt pimpin nik aziz & ambik gambar kena takbir la. masyaAllah, siapa nik aziz ni, nabi akhir zaman ke? setahu aku nabi akhir zaman telah wafat...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2012 at 10:23 PM

Wajah org yg merendahkan martabat rasulullah s.a.w...
Yg mengata baginda sama spt mamat2 biasa di mekah...

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
August 5, 2012 at 10:24 PM

kata kunci......TERLAPAU TAKSUB

ntah apa la yg penganut PAS pikir ttg darjat NA...hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
August 5, 2012 at 10:49 PM

Sorry lah Din. Aku tak dapat congak dan selami cara pemikiran orang PAS kerana cara pemikiran mereka berada pada tahap yang cukup luar biasa hebatnya yang tidak tercapai dek akal waras manusia biasa seperti aku ni. Ianya memerlukan akal waras manusia luar biasa baru boleh selami dan congak cara pemikiran orang PAS. Mungkin Din boleh bantu kot?

....................
Reply To This Comment ...................
August 5, 2012 at 11:06 PM

penyokong gerakan islam memuliakan ulama'."Alulama' warasatul ambiya'".Umno????

....................
Reply To This Comment ...................
August 5, 2012 at 11:20 PM

udah2 la...nak naik pon dh tak larat...kena pimpin lg...maknanye ape? letak jawatan je la...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2012 at 11:25 PM

setelah 9 tahun berada di Kelantan..rata2 org yg sy temui suka menggantungkan gambar org nie kat rumah siap dgn frame cantik..terutama gmbr yg dia menangis masa solat hajat PRU lepas..bl dity kenapa..diorg kata kerana dia nie Wali Allah atau dlm ayat kelantan "tok woli"..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 5, 2012 at 11:57 PM

seorang ulama' tidak akan memperlekehkan rasul......'SOKONG ISLAM ANDA SELAMAT?....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 6, 2012 at 12:06 AM

Saya percaya selagi beliau masih hidup, Kelantan tetap menjadi milik mutlak PAS kerana 'istiqamah' peminat2 beliau.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 6, 2012 at 1:11 AM

mudah diselami.... orang sokong PAS mmg bodoh.

....................
Reply To This Comment ...................
August 6, 2012 at 1:35 AM

Saya tidak mahu komen apa-apa ! :)) Apapun Terimakasih Usin, Otak Geliga, Putrarahman, Faathir, zgmail dan anons diatas pandangan anda.

....................
Reply To This Comment ...................
August 6, 2012 at 5:55 AM

Yang aku dapat rasakan bila melihat gambar tu dan juga komen2 yang ada kat sini ialah... fikirannya tenat, harapannya semakin bercelaru.

Hakikatnya, dia dah tak sepopular dulu. Rosmah yang tak jadi calon pun lebih popular dari dia dalam arena politik. Apalagi bila Najib menambahkan derita dengan 'political manoeuvre' yang tak disangka-sangka. Isu duit sedekah minyak dah Najib rampas, lepas ni isu air Kelantan pulak diterjah. Lebuhraya ke sorga ntah ke mana halatujunya. Mana tak letih otak memikir.

Kesian gak aku melihatnya...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 6, 2012 at 9:26 AM

YANG AKU NAMPAK..UZUR SANGAT DAH SAMPAI KENA PAPAH CAMTU..LEBIH BAIK RESIGN DAN BERI PELUANG KEPADA YANG SIHAT TUBUH BADAN..

....................
Reply To This Comment ...................
August 6, 2012 at 1:12 PM

Ini kes taksublah.Nik aziz ni ulama politik yang popular kerana dipopular dan sisensasikan setiap masa oleh pas.Nik aziz ni macam maskot pas lah.Kalau nak diukur dengan keilmuan dan ketokohan ramai lagi ulama politik dalam pas yang lebih bagus dari nik aziz.

Bayangkan ulama tulen mana yang boleh benarkan gambar dia dijaja di setiap pelusuk negeri dengan pelbagai posing dan digantung di setiap rumah.Sebab itulah Islam melarang gambar2 hidup digantung di rumah2 terutama yang boleh mengundang unsur pemujaan.Macam benggali gantung gambar guru nanaklah.Tujuan benggali dengan penganut pas gantung gambar guru masing2 sama aje kot..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 6, 2012 at 2:30 PM

Warga emas mesti dibantu. That's all. Apa nak kecoh2 kata memuliakan ulama. TGNA ulamak ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 6, 2012 at 3:44 PM

Aku pun pelik org Pas nie...Nabi yg mulia pun x de gambar org letak...even para sahabat pun x de tapi puak2 pas nie dah mcm puak syiah plak...fahaman mana yg mereka ikut???? kat surau aku kt surau suakasih bdr tun hussein onn, Selangor nie ada yg letak kalender gambar si nik aziz kt depan tmpt pak imam mengadap kiblat...korang fikirkan la

Post a Comment