........... Tolong Cikgu Sivik Ajar Budak Kurang Ajar Ni | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Tolong Cikgu Sivik Ajar Budak Kurang Ajar Ni

Thursday, January 12, 201235comments

Saya bukan nak cakap banyak lagi dah tentang budak cina sial ni, tak guna dah nak berdebat. Bertahun berdebat, dia buat juga. Ada dia kisah ? Memang Namewee ni jenis BIADAP dan KURANG AJAR.

Takde ke sesiapa yang sanggup beri sedikit pengajaran kepada budak sial ni ? AJAR dia sikit macamana cara-cara nak hormat kepada orang Melayu, cara hidup bermasyarakat dengan menjaga sensitiviti orang lain.

Tunjukkan pada dia secara LISAN dan PRAKTIKAL apa yang kita maksudkan. AJAR sampai dia faham. Dan bagi amaran kalau dia ulang lagi, kita akan datang lagi untuk beri PENGAJARAN yang lebih sikit. Mungkin otak dia lembab nak terima sebarang bentuk PENGAJARAN. Maka kita kena penuhi mana-mana yang KURANG AJAR yang ada pada nya.


Cuma saya tengok dia ni bukannya lembab tapi dia bijak,  pandai dalam double meaning supaya senang meloloskan diri. Buat yang BIADAP untuk dapat publisiti, bila dah glamer dia akan buat benda yang SOPAN maka orang akan puji pula. Dia makin terkenal tapi disebabkan sifat KURANG AJARnya masih ada sebati dalam dirinya, sekali sekala dia akan tunjukkan juga. Bila orang marah dia akan buat benda yang sopan balik. Orang puji balik .....

Bila orang yang puji tu pulak bernama Najib dan Menteri, kesannya ramai yang dah tak jadi nak marah kerana nak jaga hati orang yang memuji.

Kesannya ..... NAH, kali ni tak ramai yang berani marah kuat-kuat dah -



Dan kita terus diPERBODOHkan ....

Katanya orang kita ni ramai yang MAHIR dalam bidang PENGAJARAN SOSIAL, tapi kenapa bila melibatkan orang macam ni, takde siapa yang berani berikan TUNJUK AJAR ? Atau sememangnya Guru dah berpesan supaya jangan tunjukkan kepandaian kepada orang lain, sesama kita je boleh ?

Meraka yang ada banyak ilmu tu, perturunkanlah sedikit ilmu kepada budak ni, AJAR dia sikit supaya jangan lagi KURANG AJAR. AJAR dia cukup-cukup sampai dia faham.

Saya tujukan kepada guru-guru SIVIK diluar sana, DIDIKlah budak ni melalui kelas tuisyen ke ... sebelum orang ramai marah.

Tambahan 2:55pm - Ada orang emel ke saya tanyakan apakah maksud saya sebenarnya ? Laaa..... maksud apanya lagi ? Macam saya tulis lah, cikgu sivik ke atau cikgu kaunseling ke yang mahir dalam mengajar orang cara-cara berhubungan sosial yang baik, cara-cara jaga hati orang ..... Tolong jangan salah faham ya ! Tidak ada kaitan dengan kekerasan fizikal ..... bahayanya berfikir begitu . Tak baik !

Saya ulang ya, TAK ADA double meaning. Maksud saya ajar tu .... ajar lah ! Ke ada perkataan lain yang lebih sesuai ? macam cikgu yang ajar disekolah gitu ...


UPDATED 14/1 5:00pm - Sila klik dan baca sambungan artikel ini -  http://dinturtle.blogspot.com/2012/01/namewee-supermarket-tak-puas-hati-lagi.html

Share this article :

+ comments + 35 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2012 at 2:55 PM

nak marah apenye? mcm realiti aje kt malaysia ni jd mcm ni... hahahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2012 at 3:01 PM

salam anon 10:55- Maksud saudara kalau kita tunjukkan 'realiti' pada umum, tak salah lah ? Dia cuma tunjukkan saja , tak ada langsung mengajar apa-apa. Jadi kalau semua orang mula mencontohi beliau, lepas saja apa yang ada dalam fikiran atas nama kebebasan, menonjolkan realiti, apa akan terjadi ?

Setakat nak tunjuk realiti, SEMUA orang boleh buat.

Terimakasih ! Kenapa 'time' bahagian komen ni lari ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2012 at 4:21 PM

Tu lah Din aku dah kata, budak sial Cina tu sapa pun tak berani nak ambik tindakan..hatta menteri TONGONG pun siap kasi karpet merah lagi...

Tapi anak Melayu yg demo Adam Adli tuntut haknya sbg seorg warga negara dihambat, diinaya, digantung semester, silap2 kena dakwa...

apa benda nih?

anak org cina buat tak kena pun, anak org melayu tuntut hak dia siaplah kena belasah punya...apa nih?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2012 at 6:38 PM

Macam mana cara nk ajar! tu ye.saya pun geram ni.

anon 12.21am, adam adli tu tetap salah perbuatan dia dan memang patut dikenakan hukuman. nasib baik dia bukan anak saya.

Bagi saya tak kira lah bangsa mana yg biadap patut dikenakan hukuman utk elakkan bertambahnya kebiadapan melampau dan di samping itu kena banyakkan buat pengajaran berbentuk iklan di media2 terutama di tv dan radio sebab sedikit sebanyak ia memberi kesan positif kepada masyarakat.

KA

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2012 at 6:44 PM

Din..Di mesia ni ada dua darjat...

Darjat Pertama :

jika ada org melayu yg buat macam ni, sudah tentu dah lama kena "masuk dalam". pantang org melayu bersuara atau menyatakan suara, terutama jika kontra, maka keluarlah NGO2 melayu yg ekstream mengecam keras dan menuntut tindakan keras.. sudah pasti org berkenaan akan ditangkap!

Darjat Kedua :

Jika ada org bukan melayu yg buat macam ni, biasanya akan terlepas begitu saja, apatah lg NGO2 melayu ekstream td melalak lepas batuk ditangga saja..nak ditangkap dan simpan "masuk dalam" jarang la..biasanya kes senyap dan timbul balik dr masa ke semasa..

sebab itu Namawee tak payah dikaunselor pun, dia dah dapat lesen besar dr menteri karpet merah pun...

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2012 at 6:53 PM

salam KA - ya, sama pendirian saya, tak kira bangsa manapun, yang biadap kena diajar

....................
Reply To This Comment ...................
January 12, 2012 at 6:54 PM

salam anon 2:44 - KAUNSELING pun ada 2 Darjat ! hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2012 at 7:00 PM

heran gak mana dia budak2 3 line, ayahanda2 dan budak2 silat kita erk?? aku yakin kalau cina gampang ni kena tubi sekali dgn diaorng ni, confirm dia akan fikir 10x kalau nak kurang ajar lagi..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 12, 2012 at 11:16 PM

salam bro,

sebut budak cina ni, teringat akan penyokong kuat budak cina ni, menteri nazri dan pm najib ( pemimpin cina sokong 1000%). so kalu dah peminatnya orang kuat kerajaan, pemimpin melayu pulak. macam dapat lesen nak jadi biadap la. tak payah la layan budak cina ni. pm dan menteri kabinet dah bagi sokongan penuh terhadapnya. kalu kita turut layan, macam bagi promosi jer kat dia. dah lama pun tak baca hal dia. ingat dah lupa. jadi ingat kembali la pulak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2012 at 1:48 PM

So apa kaitan video tu dgn org melayu? Sila jelaskan

....................
Reply To This Comment ...................
TheMoLe
January 13, 2012 at 2:02 PM

Saya anti rasuah, tak tau la mungkin depa terasa kot....hahaha!
Kalau tak salah takyah nak melenting la bro.

....................
Reply To This Comment ...................
January 13, 2012 at 3:00 PM

anon 9:48 - takde kaitan... so kenapa saudara tanya, sila jelaskan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2012 at 5:18 PM

Perkara benar selalunya memang menyakitkan. Apatah lagi kalau bangsa lain yang highlightkannya. Siapa makan cili, dia rasa pedas lah, bro...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2012 at 6:29 PM

If he is talking about corruption then what is wrong? And why it has anything to do with Malay? Malay = Corruption? Your article has nothing but AJAR AJAR and HORMAT. Why do you expect others to HORMAT you? Go earn it dude!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2012 at 6:40 PM

Nak ajar apa Din? Hakikatnya mmg gitu. Sapa berani ambil $$ terang2. Tanyalah, pemain bolasepak kito yg sdh mngaku. Gitu jugak tanya penunggang2 motorsikal...hakikinya gitu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2012 at 9:40 PM

DinTurtle.. U memang Kucing Kurap Kura-Kura. Video ini langsung TIDAK BERSIFAT PERKAUMAN. Dalam video ini juga TIADA perkataan BURUK dan seluruh video bersopan santun!!!

Din KURA KURA ni mahu stir perkauman. Kalau U tidak suka Cina, jangan lah beli dan guna barangan buatan China. Kerana 99% barangan di market Made in CHINA dan made by CINA!!. Iphone, computer, internet modem, semua made in China. Jangan makan juga..kerana banyak makanan tin, sos, kicap made in China....

VIDEO INI tunjuk KORUPSI di Kakitangan Kerajaan dan Football Player.
Din Kura-Kura ni doa apa ISLAM? ISLAM okay KORUPSI ke? ISLAM okay bagi u buat Racist ke?

U ni macam PERKOSA ALI... buat hal dengan menggunakan title "Pertahankan Melayu"...memang gila.... Tiap tiap kali dalam picture dan youtube...yang buat kacau, yang ialah "PERKOSA" member...semua adalah INDIAN!!!!!! Indian MAMAK... langsung tak nampak Melayu....

Din KURA-KURA yang BIADAP. Bukan NameWee. Apa kamu belajar di sekolah? Pendidikan Moral kamu fail ka?

....................
Reply To This Comment ...................
January 13, 2012 at 10:07 PM

tell you what, i'll write AGAIN on this bloody video and u guys are welcomed to critique there as well. I'll post the link here later tonight.

Thanks for the interest inthe subject.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2012 at 11:01 PM

Apa yang dia paparkan ku benar kan? kan? Kura2 pun kena keluar menjengok melihat dunia juga wei..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2012 at 11:03 PM

This Malay feels that Malays are corrupted. This Malay insults the Malays.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 13, 2012 at 11:06 PM

Dia tak belajar Pendidkan Moral di sekolah lah... Dia belajar PENDIDIKAN ISLAM.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 12:27 AM

din, just let that bugger off, what's the big deal?
even if he's a jerk, he's a jerk & that's it.
why are u concerned on educating him.
sometimes i wish the chinese in malaysia are like those from indonesia.
why did the government give them a free rein on determining their own education policy.

....................
Reply To This Comment ...................
January 14, 2012 at 12:48 AM

OK, just posted the continuation ... enjoy ...

http://dinturtle.blogspot.com/2012/01/namewee-supermarket-tak-puas-hati-lagi.html

Now i can let go the issue hehehe ....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 1:53 AM

aku rase ko ni mmg babi impot dr china gak..tu sbb setelah ape yg babi nemewee tu buat ko defend..hina kaw2 tanpa batasan langsung pd agama,raja. bangsa kami..klu kt luar dh lame kene semelih..
cina2 di m'sia ni ckp beruntung hidup senang lenang krn anda dpt untung besar setelah kami mengayakan anda membeli barang anda walaupun dgn harga yg mahal..secara tak langsung memerah keringat kami..tgk lah dimana shj dlm m'sia nih,kamilah tukang penuhkan kedai/s.market anda..
kadatangan anda ke tanah melayu telah merampas kedudukan dan hak2 yg sepatutnya kami yg berada di tempat tersebut..etc sbg peniaga..ini semua adalah salah british yg membaa masuk datuk2 nenek anda ke t melayu dan bekerja di etc lombong....apapun salah jugak pembesar2 melayu dulu2 yg membenarkan dan datuk nenek kami yg terlalu lembut dan kesian..kesannya skrg anak cucu yg mendapat masalah..
sial btl korang..ptuiihhhhhhhhhh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 1:57 AM

Sepatutnya CikGU Adam Adli perlu mengajar namewe...atau namewe sudah ajar adam adli??? Atau kita yang ajar adam adli supaya kasi ajar namewe??? Eh peninglah... yang mana satu ni???
Tak pe nanti PRU13 aku beri jawapan....jangan menyumpah2 geng,jaga ketimuran kita...

-beBUZZ

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 2:08 AM

oh no bukan dok diam...u tahu tak? berapa banyak "silent killer" yg malas hendak main dalam thread. Asyik2 Anwar,asyik2 namewe...itu.. ini..malaslah. Kita cuma tengok dan lihat je. Kemudian jari2 gatal nanti akan bergerak dalam PRU13. TQ..banyak info!!!Kalau tanpa depa semua tentu kami membeli banyak jenis akhbar. Sebenarnya semua kami ikut. Panjang dah dlm bookmarking kami ni...

hantulaut

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 3:17 AM

Bila bodoh, selama2nya bodohlah. Pikirkanlah, kenapa cina boleh dapat untung besar melayu tak boleh?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 3:21 AM

Luciky the government give them a free rein on determining their own education policy, that is why we have indonesian workers and maids coming to work here. If not, we will have malaysian workers and maids working over there. See...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 9:17 AM

u fackers are full of shit! I bet this comment never get posted

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 3:12 PM

Dia perli org makan rasuah.... Ape yg rasis nye... Gua taubramai yg makan rasuah.... Asal kena tahan ngan polis je confirm ada yg nak duit kopi..... Common melayu. Aku pon melayu. Ini pasal rasuah bukan pasal melayu ke cina ke. Yg terasa sgt tu macam pernah makan rasuah je

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 4:23 PM

Hi, I just watched the video. I thought it was quite clever, and it makes a good much-needed stand against corruption. I don't understand where Melayu comes in, though. There is no mention of Melayu in the video. All the actors in there are Cina. Why do you think it is an insult to Melayu? The video doesn't point to race at all. It is about corruption and not race.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 5:48 PM

"... budak cina sial ni...." Bahasa apa ni? Cikgu moral x ajar ke, jangan guna perkataan "sial"? Mak bapak tak ajar ke, jgn guna perkataan "sial"? Kalau Pak DinTurtle ni org Islam, apa hukumnya panggil org lain "sial", pd org bukan Islam sekali pun? Nampaknya Pak DinTurtle yg patut ditarbiah, diajar siviks.

Assalamualaikum (kalau DinTurtle ni Islam lah...)

....................
Reply To This Comment ...................
January 14, 2012 at 5:54 PM

oooops silap, patut saya sebut " ...budak cina nak mampos ...."

hehehe....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 6:10 PM

Do that, since you are already a disgrace to your own race. As long as you don't drag Islam into it.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
January 14, 2012 at 6:25 PM

This is the manifestation of the inferiority complex that is deeply implanted in the mind of the Malays. It cause suspicions on the things other races do or say. They always feel they are threatened becos deep inside they feel that they are less intelligent.

Malays, we have entered the 21st century now. U have to come out of ur old mindset. We are living in the world, not just in Malaysia.

Agree?

Pak Din. I see that u also have a good command of English, u r not calang balang person. Do your part to promote goodwill among races and make Malaysia a beautiful country that envy by all.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 25, 2013 at 11:05 AM

nk suruh cikgu ajar camno..masalahnya dia ni masih bersekolah ke?ntah2 kaki ponteng.jgnla sumanya nk disalahkan cikgu..
skian.
peace yo.

Post a Comment